Mazot ve gübre desteği ne zamana kadar sürecek, hangi ruhsat gerekli?

Mazot ve gübre desteği ne zamana kadar sürecek, hangi ruhsat gerekli?

Ankara Büyükşehir Belediyesi, “Kırsal Kalkınmada Başkent Modeli” ile yerli üreticilere yönelik başlattığı mazot ve sıvı gübre desteği projesi için başvurular devam ediyor. Peki, Mazot ve gübre desteği ne zamana kadar sürecek, hangi ruhsat gerekli?

Başkentte kırsal kalkınma hamlesi başlatan Ankara Büyükşehir Belediyesi, artan mazot fiyatları nedeniyle yerli üreticilere ekonomik yönden destek olmak amacıyla mazot desteğinde bulunmaya devam ediyor. Geçtiğimiz senelerde olduğu gibi 2023 yılında da çiftçilere mazot ve sıvı gübre, balıkçılara ise mazot desteğinde bulunuluyor. Peki, Mazot ve gübre desteği ne zamana kadar sürecek, hangi ruhsat gerekli? İşte tüm detaylar:

MAZOT VE GÜBRE DESTEĞİ NE ZAMANA KADAR SÜRECEK?

Yerli üretime teşvik amacıyla oluşturulan Kırsal Kalkınmada Başkent Modeli projesinde çiftçiler 29 Ocak tarihine kadar, balıkçılar ise 22 Ocak tarihine kadar başvuruda bulunabilecekler. Başvurular baskenttarim.ankara.bel.tr adresi üzerinden yapılacak. Üreticilere destek tutarı ise ABB tarafından Başkent Kartlara yatırılacak.

mazot-ve-gubre-destegi-ne-zamana-kadar-surecek-hangi-ruhsat-gerekli-2.jpg

MAZOT DESTEĞİ İÇİN HANGİ RUHSAT GEREKLİ?

İnternet üzerinden devam eden başvurularda mazot desteği için, Çiftçi Kayıt Belgesi (ÇKS) ve traktör ruhsatı olan çiftçiler için 29 Ocak, Su ürünleri kooperatiflerine üyelik belgesi ve balıkçı gemisi ruhsat tezkeresi olan balıkçılar için 22 Ocak tarihine kadar başvurular devam edecek.

SIVI GÜBRE DESTEĞİ BAŞVURULARI NE ZAMANA KADAR SÜRECEK?

Yerli üretimin arttırılması ve topraktan yüksek verim alabilmek adına üreticilere verilen sıvı gübre desteği 2023 yılı boyunca sürdürülecek. Sıvı gübreler, organomineral ve mikrobiyal içerikli olurken, yıl boyu sürecek başvurular yine baskenttarim.ankara.bel.tr adresinden yapılabilecek.

mazot-ve-gubre-destegi-ne-zamana-kadar-surecek-hangi-ruhsat-gerekli-3.jpg

2022 YILINDA 99 KİLOMETRELİK SULAMA BORUSU DAĞITILMIŞTI

Ankara Büyükşehir Belediyesi Kırsal Hizmetler Daire Başkanı Ahmet Mekin Tüzün yaptığı açıklamada, “2022 yılı içerisinde Başkent’teki barajlar ve sulama göletlerinde su doluluk oranlarının azalması nedeniyle tarlalarını sulayamayan çiftçiler için 63 mahallede 99 kilometrelik sulama borusu dağıtıldığını, 36 bin 500 dönümlük tarımsal alanda su ihtiyacının giderildiğini, geçtiğimiz Kasım ayında 25 ilçede sıvı gübre dağıtımının gerçekleştirildiğini” ifade etmişti.

www.gazeteilksayfa.com

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.