MARLİN Silahlı Deniz Aracından KUZGUN Ateşlendi!

MARLİN Silahlı Deniz Aracından KUZGUN Ateşlendi!

Cumhurbaşkanlığı Savunma Sanayii Başkanı Haluk Görgün, MARLİN insansız deniz aracından KUZGUN seyir füzesiyle balistik test atışının başarıyla gerçekleştirildiğini duyurdu.

Haluk Görgün, sosyal medya hesabında yaptığı açıklamada, Türk savunma sanayisinin milli hedefler doğrultusunda güçlenerek teknolojik bağımsızlık yolunda kararlı adımlarla ilerlediğini belirtti.

MARLİN insansız deniz aracından KUZGUN seyir füzesiyle gerçekleştirilen balistik test atışının, savunma ve teknoloji alanında elde edilen yeteneklerin en net örneklerinden biri olduğunu vurgulayan Görgün, "Bu kritik başarı, yerli ve milli projelerle sahada oyunun kurallarını değiştiren teknolojiler ürettiğimizi açıkça gösteriyor. Türkiye, bu benzersiz yetenekle savunma sanayisinde yetkinliklerini artırarak teknoloji üreten bir güç haline geldiğini bir kez daha kanıtladı" ifadelerini kullandı.

Görgün, şunları ekledi:

"Milletimizin güvenliği ve bağımsızlığı için hep birlikte çalışarak daha büyük hedeflere emin adımlarla yürüyoruz. Türkiye'nin adını, savunma teknolojilerinde öncü ülkeler arasına altın harflerle yazdırmak için durmadan, yorulmadan çalışıyoruz. Bu başarıda emeği geçen tüm mühendislerimize ve uzmanlarımıza sonsuz teşekkürler. Birlikte başardık, birlikte güçlüyüz."

Kaynak:Haber Merkezi

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.