Mark Zuckenberg İsrail'e çalışıyor

Mark Zuckenberg İsrail'e çalışıyor

Facebook ve Instagram'ın çatı şirketi Meta, Siyonizme yönelik sert eleştiri içeren paylaşımları yasaklama kararı aldı. Karar, İsrail yanlısı gruplar tarafından büyük bir zafer olarak görülüyor.

Facebook ve Instagram'ın çatı şirketi Meta, Siyonizm'in İsrailli bireyler için kullanıldığı paylaşımları yasaklama kararı aldı. İsrail yanlısı gruplar tarafından büyük bir zafer olarak görülen bir adım attı.

Meta, salı gününden itibaren Facebook, Instagram ve Threads platformlarında Siyonizm terimini kullanan içerikleri kaldıracağını açıkladı. Ayrıca Siyonistlerin "dünyayı yönetme veya medyayı kontrol etme iddialarını" da yasaklayacak.

1.jpg

NE İSRAİLMİŞ ARKADAŞ!

Sosyal medya kullanıcılarından şirkete büyük tepki geldi. Bir sosyal medya kullanıcısı, X hesabından yaptığı paylaşımda, "Mark Zuckerberg, 'Siyonistler dünyayı yönetiyor veya medyayı kontrol ediyor' gibi iddiaları yasaklıyor. Bu açıkça şunu kanıtlıyor: “Siyonistler dünyayı yönetiyor, medyayı kontrol ediyor..." ifadelerini kullandı.

Novara Media'ya konuşan antisemitizm uzmanı Brendan McGeever, duyuruyu "sorunlu" olarak nitelendirerek, gerçek antisemitizme karşı mücadeleyi sekteye uğratacağını söyledi.

Meta özellikle Orta Doğu ile ilgili içerik moderasyonu uygulamaları konusunda eleştirilerin odağında. Eleştirmenler ve hak grupları şirketi, bölgedeki son gerginlik ışığında platformlarında Filistinlileri destekleyen içerikleri sansürlemekle suçladı.

 İnternet Editörü
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.