Mardinli çobanın büyük başarı hikayesi
Mardin'in Ömerli ilçesinde doğan ve korucu bir babanın 13 çocuğundan en küçüğü olan Yılmaz Acar, köyde çobanlık yaptığı sırada üniversite sınavlarına hazırlandı.
Mardin'in Ömerli ilçesinde doğan ve korucu bir babanın 13 çocuğundan en küçüğü olan Yılmaz Acar, köyde çobanlık yaptığı sırada üniversite sınavlarına hazırlandı.
Acar, dereceyle tam burslu kazandığı İbn Haldun Üniversitesi İslami İlimler Fakültesinde ve çift ana dal (ÇAP) programı kapsamında Siyaset Bilimi ve Uluslararası İlişkiler Bölümü'nü 6 yılda birincilikle tamamladı.
Chicago Üniversitesi "Siyaset Bilimi" alanında yüksek lisansa kabul edilen Acar, doğduğu memleketten yaklaşık 10 bin kilometre uzakta eğitimini sürdürerek hayallerinin peşinden koşmaya devam ediyor.
LİSEYİ TAMAMLAYAN TEK KİŞİ
Acar, geleneksel bir ailede 13 çocuktan en küçük erkek çocuğu olarak büyüdüğünü belirterek, babasının korucu olduğunu, kendisinin de köyde hayvancılık ve tarımla uğraştığını söyledi.
Kardeşleri arasında liseyi tamamlayan tek kişinin kendisi olduğunu belirten Acar, şunları anlattı:
"Bazı abilerim, ilçedeki yatılı liseye gönderildiklerinde orada çeşitli sorunlarla karşılaştılar. Bölgemizin bir gerçeğiydi maalesef. Zamanında 1990’ların sonunda bölgedeki asayişin tam olarak sağlanamaması nedeniyle okullarda PKK yanlısı insanların, PKK sempatizanlarının yoğun bir şekilde bulunmasından ötürü, onlar da korucu çocukları olmasından ötürü çok sıkıntıyla karşılaştılar. O yüzden lise eğitimlerini tamamlayamadılar. Yani ailemizde lise, üniversite eğitimini tamamlayabilen tek kişi ben oldum."
Kaynak:
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.