Mansur Yavaş'tan gazetecilere mesaj: "Basın, toplumun ışığıdır"

Mansur Yavaş'tan gazetecilere mesaj: "Basın, toplumun ışığıdır"

Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Mansur Yavaş, Dünya Gazeteciler Günü dolayısıyla bir mesaj yayınladı.

Başkan Yavaş, sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımla, basının toplum için önemini vurguladı. Yavaş, "Basın, toplumun sesi, vicdanı ve ışığıdır. Gazeteciler, gerçekleri ortaya koyarak halkı aydınlatır ve bilgilendirir. Bu yolda emek veren tüm gazetecilerimizin 21 Ekim Dünya Gazeteciler Günü kutlu olsun" ifadelerini kullandı.

dunya-gazeteciler-gunu-2.jpg

BASININ ROLÜ

Basın, toplumun farklı kesimlerinin sesini duyurmak ve sorunlarını gündeme getirmek gibi önemli bir role sahiptir. Gazeteciler, toplumun vicdanı olarak hareket ederek haksızlıkların karşısında durur ve doğruyu savunur. Basın, karanlıkta kalanları aydınlatır ve toplumu bilinçlendirir.

dunya-gazeteciler-gunu-3.jpg

GAZETECİLERİN ÖNEMİ

Gazeteciler, demokratik bir toplumun olmazsa olmazlarıdır. Toplumu bilgilendirerek, şeffaflığı sağlayarak ve denetimi güçlendirerek demokrasinin gelişmesine katkı sağlarlar.

Gazeteciler, işlerini yaparken birçok zorlukla karşılaşmaktadır. Baskı, tehdit ve şiddet gibi durumlarla mücadele etmek zorunda kalırlar. Buna rağmen, doğru ve tarafsız haber yapma çabalarından vazgeçmezler. Tüm bu zorlukların yanı sıra çektikleri sıkıntıların başında ekonomik sıkıntılar gelmektedir. Aşkla ve şevkle görevlerini yerine getirmeye çalışan gazeteciler, asla hak ettikleri ücretlere ulaşamamaktadırlar.

dunya-gazeteciler-gunu-5.jpg

DÜNYA GAZETECİLER GÜNÜNÜN ÖNEMİ

21 Ekim Dünya Gazeteciler Günü, basın özgürlüğünün önemini hatırlatmak ve gazetecilerin çalışmalarını takdir etmek amacıyla kutlanır. Her yılın 21 Ekim’i, tüm dünyada gazeteciler için özel etkinlikler düzenlenir ve basın özgürlüğüne dikkat çekilir.

 Muhabir
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.