Mansur Yavaş Kırşehirlilere söz verdi: Salonda alkış tufanı koptu!
Kırşehirliler ile iftar organizasyonunda bir araya gelen Büyükşehir Belediye Başkanı ve Adayı Mansur Yavaş, Kırşehirliler Evi sözü verdi.
Kırşehirliler Vakfı’nın düzenlediği iftar organizasyonunda Büyükşehir Belediye Başkanı ve Adayı Mansur Yavaş, Kırşehirliler ile bir araya geldi. Yavaş, yaptığı konuşmada gelecek dönem için Kırşehirliler Evi sözü verdi. Yavaş, “Kırşehirliler evi yapmak suretiyle; Kırşehir’in yerel lezzetlerinin ve yerel kültürünün sergileneceği bir alana ihtiyaç var. Önümüzdeki dönem bunu da mutlaka planlayacağız” diye konuştu. Açılış konuşmasını yapan Kırşehirliler Vakfı Başkanı Tuncay Tekay, “Vakfımızın her zaman yanında olan ve desteğini esirgemeyen Mansur Başkanımızın, vakfımızla ortak gerçekleştirdiği birçok proje için kendisine çok teşekkür ediyoruz” şeklinde konuştu.
KIRŞEHİRLİLER GÖREVE
Kırşehirliler Vakfı Başkanı Tuncay Tekay, “Ankara’da yaşayan 216 bin 929 Kırşehirli hemşehrimizin her zaman doğrunun ve hizmetin yanında yer aldığı bilinmektedir. Bu liyakatli, samimi ve dürüst insanların belediye kadrolarında da hak ettiği şekilde temsil edilmesini talep etmekteyiz. Vakfımızın her zaman yanında olan ve desteğini esirgemeyen Mansur Başkanımızın vakfımızla ortak gerçekleştirdiği birçok proje için kendisine çok teşekkür ediyoruz. Biz kendisini Kırşehirliler olarak takdir ediyor ve seviyoruz. Kırşehirlilere hak ettiği görevi vereceğine inancımız tam” açıklamalarında bulundu.
KIRŞEHİRLİLER EVİ YAPILACAK
Ankara’da mutlaka bir Kırşehirli Evi bulunması gerektiğini söyleyen Mansur Yavaş, “Bugün burada düzenlenen bir iftar yemeğine dahi 2 bin kişi katılıyor. Bu nedenle Ankara’da mutlaka bahçesinde 5-6 bin kişinin yemek yiyebileceği, düğün yapabileceği aynı zamanda bir Kırşehirliler evi yapmak suretiyle; Kırşehir’in yerel lezzetlerinin ve yerel kültürünün sergileneceği bir alana ihtiyaç var. Önümüzdeki dönem bunu da mutlaka planlayacağız. Değerli hemşehrilerim bu kültürün mutlaka yaşayıp gelecek nesillere aktarılması lazım. Bu da ancak hemşehri dayanışması ile oluyor. Bu nedenle biz hemşehri dayanışmalarına ayrıca destekte bulunuyoruz” dedi.
ASFALT KALDIRIM BELEDİYECİLİĞİ DEĞİL
Mansur Yavaş, belediyeciliğin asfalt ve kaldırım yapmak olmadığını ifade etti. Yavaş, “Ben gittiğim her yerde bu konuya değiniyorum. Belediyecilik demek asfalt kaldırım demek değil. Belediyecilik demen kentinde yaşayanların doğumundan ölümüne kadar her türlü problemiyle ilgilenmek demektir. Bununla birlikte kentte yaşayan insanların, STK’ların ve bütün toplulukların kendi taleplerine uygun bir şekilde faaliyetlerini sürdürmesine katkıda bulunmak demektir” diye konuştu.
41’İNCİ AHİ YAVAŞ
Kırşehirliler Vakfı Başkanı Tuncay Tekay, Mansur Yavaş’a 41’inci Ahilik Rozeti’ni şu ifadelerle takdim etti: “41’inci rozetimiz Ankara’ya sayısız hizmetlerde bulunan Mansur Başkanımıza nasip oldu. Kendisine 41 kere maşallah diyorum.”
Büyükşehir Belediye Başkanı ve Adayı Mansur Yavaş da konuşmasında “Ahilik kültürünün bütün dünyaca kabul edilip yayılması için yapılacak en önemli şey somut olmayan kültür miras listesine girmesini sağlamaktır. Bu listeye girmesi için bir miktar çalışmalar yapılmış. Önümüzdeki dönemde bilimsel olarak vakıf ve derneklerimizle iş birliği yaparak mutlaka ve mutlaka somut olmayan kültür mirasına girmesi ve Kırşehir’in dünyaca tanınmasının önünü açacağız. Bana layık görülen Ahilik Rozeti için hemşehrilerime teşekkür ediyorum” dedi.
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.