Mansur Yavaş itfaiyeci şehitlerimizi andı

Mansur Yavaş itfaiyeci şehitlerimizi andı

Geçen yıl bugün Ankara Keçiören’de çıkan yangına müdahale eden iki itfaiye eri, görevi sırasında şehit düşmüştü. Büyükşehir Belediye Başkanı Mansur Yavaş, görevi başında şehit olan itfaiye erleri için anma mesajı yayımladı.

4 Ekim 2023 tarihinde Ankara’nın Keçiören ilçesinde meydana gelen yangında iki itfaiye eri şehit olmuştu. Keçiören ilçesinde çıkan yangına müdahale eden itfaiye ekiplerinden Orçun Yaşar ve Fahrican Yavaş, yangın sırasında hayatlarını kaybetmiş ve Ankara itfaiyesi yasa bürünmüştü.

Ankara Büyükşehir Belediye (ABB) Başkanı Mansur Yavaş, sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımla şehit olan itfaiye erlerini unutmadı. Yavaş, "Görevleri başında fedakarca mücadele ederek şehit olan kahraman itfaiyecilerimiz Orçun Yaşar ve Fahrican Yavaş’ı rahmet ve minnetle anıyoruz. Ailelerine, sevenlerine ve tüm mesai arkadaşlarına sabır diliyorum. Mekânları cennet olsun. İyiliğin ve fedakârlığın Başkenti onları her zaman hatırlayacak" dedi.

NAAŞLARI TÖRENLE UĞURLANMIŞTI

Keçiören’in Osmangazi Mahallesi’nde geçen yıl meydana gelen yangında oksijen tüpleri biterek dumandan etkilenen, hastaneye kaldırılmasına rağmen kurtarılamayarak şehit itfaiye erleri, Ankara İtfaiyesi’nde düzenlenen törenin ardından toprağa verilmek üzere memleketlerine uğurlanmıştı. Başkan Mansur Yavaş, geçen yıl yaşanan elim olayın ardından “Acımız büyük. Keçiören Osmangazi Mahallesi’nde bir binada çıkan yangına müdahale sonrası hastaneye kaldırılan ve tedavi altına alınan kahraman itfaiye erimiz Orçun Yaşar şehit oldu. Allah'tan rahmet, yakınlarına başsağlığı diliyorum. İtfaiye teşkilatımızın başı sağ olsun” şeklinde açıklama yapmıştı. Olayın ardından bir yıl geçmesine rağmen şehitlerimizi unutmayan Yavaş, sosyal medya hesabından bir paylaşım yaparak şehit itfaiye erlerini andı.

 Muhabir
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.