Manisa’nın sıradışı yüzü! Giden herkes ‘vay be’ diyor!

Manisa’nın sıradışı yüzü! Giden herkes ‘vay be’ diyor!

Üzümün kalbi Manisa, yurt dışı ve yurt içinden binlerce insan tarafından araştırılmaya devam ediyor. Bizler de sizlere Manisa’nın sıradışı yönlerini aktarmaya devam ediyoruz… İşte giden herkesin ‘vay be’ dediği ilçe…

Manisa, üzümün kalbi olarak bilinse de, güzellikleri ve tarihî zenginlikleriyle de dikkat çekiyor. Hem yurt içi hem de yurt dışından binlerce insanın merak ettiği bu eşsiz şehir, keşfedilmeyi bekleyen birçok yönüyle büyüleyici bir destinasyon. Bizler de Manisa’nın bu gizemli ve etkileyici yönlerini sizlere aktarmaya devam ediyoruz. İşte giden herkesin 'vay be' dediği o ilçe...

KULA: TARİHİN VE DOĞANIN KUCAKLAŞTIĞI YER

Manisa'nın Kula ilçesi, doğal ve tarihî güzellikleriyle adeta bir açık hava müzesini andırıyor. 12.000 yıl öncesine ait insan ayak izleri ve Osmanlı sivil mimarisinin estetik özelliklerini taşıyan evleriyle dikkat çeken bu büyülü yer, ziyaretçilerini geçmişin büyülü atmosferine taşıyor. Kula, Türkiye’nin ilk ve tek jeoparkına ev sahipliği yapmasıyla da benzersiz bir destinasyon olarak öne çıkıyor.

KULA DİVLİT VOLKANİK PARK: DOĞANIN GÜCÜ VE GÜZELLİĞİ

Kula Divlit Volkanik Park, Kula-Salihli Jeoparkı’nın doğu kesiminde, Kula ilçe merkezinin kuzeydoğusunda yer alır. Bu park, volkanik oluşumların eşsiz güzelliklerini gözler önüne seriyor. Volkanik kayaçların ve lav akıntılarının oluşturduğu bu muhteşem manzara, doğaseverler için büyüleyici bir deneyim sunuyor.

(KULADOKYA) KULA PERİ BACALARI: DOĞANIN SANATI

Kula-Salihli Jeoparkı’nda yer alan Peribacaları, yağmur damlası erozyonu, yüzey erozyonu ve yumuşak tabaka içerisinde gelişen tünel/borulanmanın (piping) ortak etkisiyle oluşmuştur. Bu doğal oluşumlar, peribacalarının benzersiz şekilleriyle ziyaretçilerini hayran bırakıyor. Kula Peri Bacaları, doğal güzellikleriyle fotoğraf meraklıları için de eşsiz bir mekân sunuyor.

1. derece Arkeolojik ve Doğal Sit alanı ilan edilen Kuladukya, Kapadokya Peribacalarını andıran benzersiz kaya oluşumlarıyla ziyaretçilerine unutulmaz anlar yaşatıyor. Su ve rüzgarın yıllar içinde şekillendirdiği bu muhteşem yapılar, adeta bir doğa harikası.

Halk arasında "yıldız kayması" olarak bilinen göktaşı yağmurunun tadı Manisa'da ki Kula Jeopark alanında bulunan "Peri Bacaları"nda çıkarılıyor…

KULA’DA ÜCRETSİZ GEZİLECEK YERLER

Kula’da birçok yer ücretsiz olarak gezilebilir. Bunlar arasında Kula Peri Bacaları ve Kibele-Attis Kabartmaları bulunuyor. Ayrıca Meryem Ana Kilisesi ve Kula Evleri de ücretsiz olarak ziyaret edilebilir.

Kula Gezilecek Yerler Arasında Kalabalık Gruplara Uygun Yerler:
Kalabalık gruplar için uygun olan yerler arasında doğal tarihi mekanlar öne çıkıyor. Kuladukya Kula Peri Bacaları, Divlit Yanardağı ve Kula Volkanik Jeoparkı, grup ziyaretleri için ideal noktalar.

Kula, tarihi ve doğal güzellikleriyle adeta bir zaman kapsülü. Bu eşsiz ilçe, hem yerli hem de yabancı turistler için benzersiz bir destinasyon sunuyor. Kula’yı keşfetmek, Türkiye'nin derin tarihini ve doğal zenginliklerini deneyimlemek için harika bir fırsat. Bu büyülü yolculuğa çıkmak, hem ruhunuzu hem de zihninizi yenileyecek. Kula’ya adım atan herkes, bu muhteşem bölgenin büyüsüne kapılmadan edemiyor.

Kula’da Gezilecek Diğer Yerler

Kibele (Attis Kabartmaları)

Kenan Evren Etnografya Müzesi

Meryem Ana Kilisesi

Tapduk Emre ve Yunus Emre Türbesi

Kaynak:Haber Merkezi / gazeteilksayfa.com

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.