Manisa’da Zeytinyağı Skandalı: İçine Tohum Yağı Katılmış!

Manisa’da Zeytinyağı Skandalı: İçine Tohum Yağı Katılmış!

Tarım ve Orman Bakanlığı, gıda güvenliği kapsamında yaptığı denetimlerde bir skandalı daha ortaya çıkardı. Manisa’nın Yunusemre ilçesinde faaliyet gösteren Gurme Şarküteri AVM adlı işletmede satılan zeytinyağında tağşiş yapıldığı belirlendi.

Tarım ve Orman Bakanlığı, gıda güvenliği kapsamında yaptığı denetimlerde bir skandalı daha ortaya çıkardı. Manisa’nın Yunusemre ilçesinde faaliyet gösteren Gurme Şarküteri AVM adlı işletmede satılan zeytinyağında tağşiş yapıldığı belirlendi. Analizlerde, ürüne tohum yağları ve düşük kaliteli zeytinyağlarının karıştırıldığı tespit edildi.

Bakanlık, düzenli olarak gerçekleştirdiği denetimlerle tüketiciyi koruma çalışmalarını sürdürüyor. Son yayımlanan listede yağ, süt ve süt ürünleri, et ve et ürünleri gibi temel gıdalarda da çeşitli usulsüzlükler tespit edildi. Yetkililer, özellikle sıkça taklit edilen zeytinyağı gibi ürünlerde dikkatli olunması gerektiğini vurguladı.

Bakanlık yetkilileri, tüketicilere güvenilir markalardan ve denetimden geçmiş işletmelerden alışveriş yapmaları konusunda çağrıda bulundu. Şüpheli bir ürünle karşılaşan vatandaşların ALO 174 Gıda Hattı’na ihbarda bulunabilecekleri hatırlatıldı.

1.jpg

Kaynak:Haber Merkezi

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.