Manisa ve Yozgat’ta organize suç örgütlerine büyük darbe: 30 şüpheli yakalandı

Manisa ve Yozgat’ta organize suç örgütlerine büyük darbe: 30 şüpheli yakalandı

İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya, 'Kuyu-31' operasyonları kapsamında, 2 ayrı organize suç örgütüne yönelik Manisa, Yozgat ve diğer illerde düzenlenen baskınlarda 30 kişinin gözaltına alındığını açıkladı.

İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya, sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada, Soma ve Yozgat Cumhuriyet Başsavcılıkları ile Emniyet Genel Müdürlüğü Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Başkanlığı koordinesinde yürütülen ‘Kuyu-31’ operasyonlarıyla ilgili bilgi verdi. Manisa'da Doğan Gezekli ve Yozgat'ta cezaevinde bulunan Ahmet Doğan'ın liderliğindeki iki ayrı organize suç örgütüne yönelik operasyonlar düzenlendi.

Operasyonlarda, eğlence mekanlarını cebir ve tehditle ele geçirmeye çalışan, iş yerlerini kurşunlayan, silahlı tehditle mağdurlara zorla senet imzalatan ve çeşitli ağır suçlara karışan 30 şüpheli, Manisa, Yozgat, Trabzon, Tekirdağ ve Hatay’da düzenlenen baskınlarda yakalandı. Aramalarda 8 ruhsatsız tabanca, 4 ruhsatsız tüfek, 7 kesici delici alet, uyuşturucu maddeler ve çok sayıda çek ile senet ele geçirildi.

Bakan Yerlikaya, operasyonlarda emeği geçen kamu görevlilerini tebrik ederek, "Aziz milletimizin bilmesini isterim ki organize suç örgütleri kazdıkları kuyulara düşecekler. Organize suç örgütlerini hangi büyüklükte olursa olsun çökertmeye kararlıyız" ifadelerini kullandı.

Kaynak:Haber Kaynağı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.