Manisa nasıl bir şehirdir, pahalı mıdır, en güzel ilçesi neresi ve neleri meşhurdur?
Türkiye'nin en köklü şehirlerinden biri olan Manisa, doğal güzellikleri, tarihi dokusu ve yöresel lezzetleriyle ünlüdür. Peki, Manisa şehri nasıl bir yerdir, pahalı bir şehir mi, en güzel ilçesi neresi ve nesi meşhurdur?
Manisa şehri, Türkiye'nin batısında yer alan Ege Bölgesi'nin en büyük şehirlerinden biridir. Tarihi boyunca pek çok uygarlığın izlerini taşıyan Manisa, antik çağdan beri önemli bir yerleşim yeridir. Şehrin en önemli özelliklerinden biri, doğal güzellikleriyle ünlü olmasıdır. Manisa'nın birçok noktasında yer alan yaylaları, doğal parkları ve tarihi alanları ziyaretçilerin ilgisini çeker.17 ilçesi olan Manisa özellikle üzümü ile ön plana çıkar. Denize kıyısı olmasa da İzmir'e çok yakın olduğu için kolaylıkla denize ulaşılabilir bir şehirdir. Kışın ise Spil Dağı kayak merkezi ile ön plana çıkmaktadır. Merkez ilçesi Şehzadeler ile tarihteki önemli figürlere kapılarını açan Manisa, bu nedenle "Şehzadeler Şehri" olarak da anılır.
Manisa şehri, ekonomik anlamda da önemli bir yerleşim yeridir. Şehirde sanayi sektörü oldukça gelişmiştir. Manisa, özellikle otomotiv ve tekstil sektöründe önemli bir yere sahiptir.
MANİSA PAHALI BİR ŞEHİR MİDİR?
Manisa, Türkiye geneline kıyasla ortalama bir fiyat seviyesine sahiptir. İstanbul veya Ankara gibi büyük şehirlerde yaşamakla kıyaslandığında Manisa'da yaşamak daha ekonomiktir. Şehirdeki ulaşım, barınma ve gıda gibi temel ihtiyaçların fiyatları ortalama düzeydedir. Ancak şehrin bazı bölgelerinde fiyatlar diğer bölgelere göre biraz daha yüksek olabilir. Manisa'da kiralık daire fiyatları ortalama olarak asgari ücretin 3'te 1'i gibidir. Özzellikle Celal Bayar Üniversitesi öğrencileri için cezbedici bir durumdur.
MANİSA'NIN EN GÜZEL İLÇESİ NERESİ?
Manisa'nın en güzel ilçesi herkese göre değişebilse de bazı anketlerde bazı ilçeler daha çok puan alıyor. Manisa'nın en güzel ilçelerinden biri, doğal güzellikleriyle Manisa il merkezine ortalama 110 kilometre uzaklıkta konumlanan Alaşehir'dir. Sehir merkezinin güneydoğusunda yer alan Alaşehir’de bölge halkı geçimini üzüm yetiştiriciliği ve bağcılıktan kazanmaktadır. Tarihi mekanlarıyla ünlü Alaşehir’de gezilecek yerler arasında Roma döneminden kalan Filadelfiya Kilisesi, Osmanlı dönemi yapılarından olan Şeyh Sinan Türbesi, şehri sarmalayan Alaşehir Surları bulunmaktadır. Termal turizmiyle öne çıkan Alaşehir’deki doğal güzelliklerden en önemlisi ise Sarıkız Kaplıcası’dır.
MANİSA'NIN NESİ MEŞHURDUR?
Manisa, tarihi dokusu ve yöresel lezzetleriyle de ön plana çıkar. Şehirde yer alan tarihi yapılar arasında Akhisar'daki antik kent Sardes, Manisa Kalesi ve Muradiye Camii sayılabilir. Bunun yanı sıra Manisa, Sultaniye üzümü, zeytini ve Kula isimli soda ile ünlüdür. Yöresel lezzetler arasında Manisa kebabı, Salihli odun köftesi, Alaşehir kapaması, nohutlu mantı, Kula şekerli pidesi, sinkonta ve mesir macunu gibi pek çok yöresel lezzet bulunur. Manisa, doğal güzellikleri, tarihi dokusu ve yöresel lezzetleriyle ziyaretçileri cezbeden önemli bir şehirdir. Türkiye'nin batısında yer alan şehir, ekonomik anlamda da önemli bir yerleşim yeri olup, ortalama bir fiyat seviyesine sahiptir. Gölmarmara gibi güzel ilçeleri ve kestanesiyle ünlü yöresel lezzetleriyle Manisa, Ege Bölgesi'nin önemli şehirlerinden biridir.
Kaynak:Haber Merkezi
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.