Mamak'ta yetişkin atölyesi: Çocuk gelişimi eğitimi verildi

Mamak'ta yetişkin atölyesi: Çocuk gelişimi eğitimi verildi

Mamak Belediyesi Akdere Aile Merkezi’nde gerçekleştirdiği “Yetişkin Atölyesi” etkinliğiyle, çocuklarından ilk kez ayrılacak olan ailelere bu süreçte nasıl hareket etmeleri gerektiğiyle ilgili bilgiler verdi.

Mamak Belediyesi Akdere Aile Merkezi’nde gerçekleştirdiği “Yetişkin Atölyesi” etkinliğiyle, çocuklarından ilk kez ayrılacak olan ailelere bu süreçte nasıl hareket etmeleri gerektiğiyle ilgili bilgiler verdi. Çocuk gelişimi uzmanıyla bir araya gelen aileler, bu süreçte yaşanabilecek zorluklarla nasıl başa çıkabilecekleri hakkında bilgiler aldı.

Akdere Aile Merkezi’nde gerçekleşen etkinlikte, çocuklarının okula kolay uyum sağlaması ve sosyalleşmesi için kreşlerin önemli bir yeri bulunduğunu belirten çocuk gelişimi uzmanı, bu sürecin ebeveynler için de zorluklar barındırdığının altını çizdi. İlk kez çocuklarından ayrı kalacak olan aileler için sürecin zorlu olduğuna değinen uzman, ebeveynlerin rolleri, kreşin çocuğun eğitimindeki önemi ve etkileri üzerine yaptığı sunumlarla aileleri bilgilendirdi.

2-002.jpg

50 KREŞLE HİZMET VERİLİYOR

Mamak’ta kamu ve özel olarak hizmet veren toplam 50 kreş ve anaokulu bulunmakta. Servislerle evlerinden alınan çocuklar gün içinde eğlenceli ve güvenli bir ortamda eğitimlerini tamamlayarak evlerine bırakılıyor. Çocuklara okul öncesi sıcak ve güvenilir bir ortam yaratarak bu geçiş sürecini hem eğitici hem de eğlenceli hale getirmeyi amaçlayan kreşlerle Mamak hem çocukların hem de ebeveynlerin yanında olmaya devam ediyor.

Kaynak:gazeteilksayfa.com

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.