Mamak'ta vatandaşlar tinercilerden tedirgin

Mamak'ta vatandaşlar tinercilerden tedirgin

Mamak Boğaziçi Mahallesi 1081’inci sokakta yaşayan vatandaşlar, metruk binalarda ve sokak ortasında madde kullanan tinercilerden dolayı tedirgin. Vatandaşlar, ışıklandırmanın güçlendirilmesini ve kamera ağının genişletilmesini talep ediyor.

Boğaziçi Mahallesi'nde bulunan 1081’inci sokaktaki tinerci paniği devam ediyor. Mahalle sakinleri tinercilerin metruk alanlarda ve sokak ortasında madde kullanımına devam ettiklerini ifade etti. Konu ile ilgili tedirginliklerini belirten mahalle sakinleri, “Buraya yapılacak daha güçlü ışıklandırma ve kamera sistemi sorunu büyük oranda çözecek. Metruk yapıların olması ve sokağın çok aydınlık olmaması bu tür şeylere yol açıyor” dedi.

Mahallede yaşayan vatandaşlar akşam saatlerinde tedirgin olduklarını belirterek, “Güvenliğimizden endişe ediyoruz. Akşam saatlerinde çöp atmaya çıkarken bile tedirgin oluyoruz. Yetkililer bir an önce buraya el atmalı” şeklinde konuştu.

dfghjkl.jpg

IŞIKLANDIRMA YAPILSIN

Mamak’ta bulunan Boğaziçi Mahallesi sakinleri, mahalledeki tinerci sorununun çözümü için daha güçlü ışıklandırma ve kamera sistemi talep ediyor. 1081’nci sokaktaki metruk yapıların ve yetersiz ışıklandırmanın, madde bağımlılarının bu bölgede toplanmasına zemin hazırladığını belirten vatandaşlar, “Buraya yapılacak daha güçlü ışıklandırma ve kamera sistemi sorunu büyük oranda çözecek. Sokağın çok aydınlık olmaması bu tür olaylara yol açıyor” ifadelerini kullandı.

dfghn.jpg

ÇEVRE MAHALLELERDEN GELİYORLAR

Mahalle sakinleri, çevre mahallelerdeki madde bağımlılarının da Boğaziçi Mahallesi’ne geldiklerini dile getirdi. Bir mahalle sakini, “Diğer mahallelerde, sokaklarda ve caddelerde bulunan madde bağımlıları da buraya geliyor. Burada aynı zamanda kendi aralarında bu işlerin ticaretini yaptıkları da konuşuluyor. Belli bir saatten sonra ne kendimiz ne çocuklarımız sokağa çıkabiliyoruz. Bu durum bizlerin özgürlüğünü de kısıtlıyor. Çok acil çözülmesi gerekiyor” şeklinde konuştu.

sokak-foto.jpg

“TEDİRGİN OLUYORUZ”

Boğaziçi Mahallesi’nde yaşayan vatandaşlar, madde bağımlılarının sokaklarında varlık göstermesinden dolayı her gün tedirginlik içinde olduklarını belirtti. Özellikle akşam saatlerinde evlerinden çıkmaya çekindiklerini vurgulayan bir mahalle sakini, “Geceleri dışarı çıkmak neredeyse imkansız hale geldi. Sürekli madde kullanan insanlarla karşılaşıyoruz. Metruk binalar bu tip insanlara barınma sağlıyor, biz de doğal olarak korkuyoruz. Güvenliğimizden endişe ediyoruz. Akşam saatlerinde çöp atmaya çıkarken bile tedirgin oluyoruz. Yetkililer bir an önce buraya el atmalı, yoksa bu durum daha da kötüleşecek” diyerek acil çözüm talep etti.

Kaynak:Ulus gazetesi

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.