Mamak’ta topraksız tarım ilk mahsullerini verdi

Mamak’ta topraksız tarım ilk mahsullerini verdi

Kırsalda kalkınma hamleleri ile Mamak’ı tarımın cenneti haline getiren Mamak Belediyesinin, Gökçeyurt Mahallesi’nde bulunan Ekolojik Köy’de topraksız tarım yöntemiyle yetiştirilen ilk ürün olan marullar hasat edildi.

Kırsalda kalkınma hamleleri ile Mamak’ı tarımın cenneti haline getiren Mamak Belediyesinin, Gökçeyurt Mahallesi’nde bulunan Ekolojik Köy’de topraksız tarım yöntemiyle yetiştirilen ilk ürün olan marullar hasat edildi. Bu yöntemle elde edilen ürünler, sürdürülebilir tarımın önemine dikkat çekiyor.

3.jpg

İLK ÜRÜNLER

Mamak’ta tarımsal üretimi arttırmak ve üreticinin üzerindeki ekonomik yükü hafifletmek için birçok projeyi hayata geçiren Mamak Belediyesinin çabaları meyvelerini vermeye başladı. Marul üretimi yapılan topraksız tarım serasında tarımla teknolojiyi birleştiren belediye, ilk deneme olarak dikilen 480 adet marulun, 100 tanesini hasat etti. Son sistem tarım teknolojileri ile donatılan seranın haricinde yine topraklı alanda 110 bağ semizotu ile 160 adet marulun da hasadı gerçekleştirildi.

Son derece modern ve ekolojik tarım alt yapısına sahip serada topraksız tarım teknikleri ile üretilen marulun, insan sağlığı ve gıda güvenliği açısından standartlara uygun olduğunu belirten Mamak Belediyesi Ziraat Yüksek Mühendisi Zeliha Erdoğan, “Mamak, verimli arazileriyle tarım potansiyeli çok yüksek bir ilçe. Topraksız tarım, geleneksel tarım yöntemlerine göre daha az su tüketirken, verimliliği artırarak daha sağlıklı ürünler elde edilmesini sağlıyor. Ürünlerimizin topraklı tarımla karşılaştırdığımızda daha hızlı yetiştirdik. Hız kadar kalite parametreleri de çok önemli. Bitkilerimizin hem tat hem de görsellik bakımından dolayısıyla kalite parametreleri açısından çok iyi şekilde elde ettiğimizi gördük” dedi.

1-004.jpg

TOHUMLAR TOPRAKLA BULUŞTU

Mamak Belediyesi, yerli ve milli tohum geliştirme çalışmaları kapsamında Üreğil Millet Bahçesi’nde 2 dönümlük alanda ata tohumlarından elde edilen fideleri toprakla buluşturdu. Kavun, karpuz, bal kabağı, domates, biber, bamya, fasulye, mısır, fesleğen gibi 24 çeşit bitki fidesi Üreğil Millet Bahçesi’nde ekildi. Belediye çalışma kapsamında üretilebilir yerli ve milli tohumları çoğaltıp, tarıma katkı sağlamayı hedefliyor.

Kaynak:gazeteilksayfa.com

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.