Mamak’ta siyasi deprem: Milliyetçi başkan görevden alındı

Mamak’ta siyasi deprem: Milliyetçi başkan görevden alındı

Ankara Mamak’ta siyasi dengeler değişti. Veli Gündüz Şahin’in yardımcısı, milliyetçi kimliği ile tanınan Ertan Işık görevden alındı. Işık’ın görevden alınması, Ankara siyasetinde dengelerin değişeceği şeklinde yorumlandı.

Ankara'nın önemli ilçelerinden Mamak'ta beklenmedik bir gelişme yaşandı. Belediye Başkanı Veli Gündüz Şahin ile bir süredir anlaşmazlık yaşadığı belirtilen Belediye Başkan Yardımcısı Ertan Işık, görevinden alındı. Bu karar, ilçe siyasetinde yeni bir dönemin başlangıcı olarak değerlendiriliyor.

ertan-isik-2.jpg

IŞIK'IN SİYASİ PROFİLİ

Ertan Işık, Mamak bölgesinde ülkücü geçmişi ve Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Mansur Yavaş'a olan yakınlığıyla tanınıyordu. Işık, Başkan Şahin'in göreve geldikten sonra ilk atadığı başkan yardımcısı olması nedeniyle de dikkat çekiyordu. Aynı zamanda Ankara Büyükşehir Belediyesi Meclis Grup Başkan Vekilliği görevini de yürüten Işık'ın görevden alınması, yerel siyasette dengelerin değiştiğinin bir göstergesi olarak yorumlanıyor. Ayrıca bazı kulislere göre Şahin’in Ekrem İmamoğlu destekçisi olması ve Işık’ın da Mansur Yavaş’a yakın olması nedeniyle görevden alındığı konuşuluyor.

 İnternet Editörü
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.