Mamak’ta eğitime destek: Öğrencilere bisiklet hediye edilecek

Mamak’ta eğitime destek: Öğrencilere bisiklet hediye edilecek

Mamak’ta eğitimde başarıyı teşvik etmek için Kırşehirliler ve Çayağzı Dernekleri işbirliğiyle başarılı öğrencilere bisiklet hediye edilecek. Proje ile öğrencilerin hem akademik hem de fiziksel gelişimi desteklenecek.

Mamak’ta eğitimde başarıyı teşvik etmek amacıyla anlamlı bir proje hayata geçiriliyor. Mamak Kırşehirliler Derneği ve Kırşehir Çayağzı Derneği'nin işbirliğiyle düzenlenen toplantıda, başarılı lise öğrencilerine bisiklet hediye edilmesi kararlaştırıldı. Proje, sadece akademik başarıyı ödüllendirmeyi değil, aynı zamanda öğrencilerin fiziksel gelişimlerine de katkı sağlamayı amaçlıyor. Kırşehir Çayağzı Derneği Başkanı Mehmet Kızılırmak, “Biz Bismillah diyelim, diğer dernekler de bize katılsın” dedi. Mamak Kaymakamı Ali Sırmalı da projeye olan desteğini vurgulayarak, her başarılı öğrenciye ulaşmayı hedeflediklerini ifade etti.

1.jpg

BAŞARIYI TEŞVİK EDECEK YENİ PROJE

Mamak Kırşehirliler Derneği Başkanı ve yönetim kurulu üyeleri, Kırşehir Çayağzı Derneği'nin ev sahipliğinde bir araya geldi. Kırşehirliler olarak istişare ve değerlendirme toplantısı gerçekleştirildi. Toplantıda, Mamak’ta eğitim gören başarılı öğrencilere yönelik teşvik edici bir proje hayata geçirileceği duyuruldu. Proje kapsamında, liseye giriş sınavında derece elde eden öğrencilere bisiklet hediye edilecek. Bu teşvikle çocukların hem akademik hem de fiziksel gelişimlerine katkıda bulunulması hedefleniyor. Toplantıda konuşan yetkililer, projenin Mamak sınırları içerisinde uygulanacağını, ancak yeterli başarı sağlanamazsa Ankara geneline genişletilebileceğini belirttiler.

2.jpg

“HEP BİRLİKTE BAŞARININ ÖNÜNÜ AÇACAĞIZ”

Kırşehir Çayağzı Derneği Başkanı Mehmet Kızılırmak, proje kapsamında, dereceye giren öğrencilere bisiklet vereceklerini söyledi. Kızılırmak, öğrencilere tablet veya bilgisayar yerine bisiklet verilmesinin, çocukların sağlıklı bir yaşam sürmelerini sağlamak için daha faydalı olacağını belirtti. Projenin Mamak'ta eğitimde kaliteyi artırma adına önemli bir adım olduğunu vurgulayan Kızılırmak, şunları kaydetti:

“Biz Bismillah diyelim, diğer dernekler de bize katılsın. Bu hareket domino etkisi yaratacak, hep birlikte başarının önünü açacağız” dedi. Mamak halkını projeye destek olmaya çağıran Kızılırmak, projeyle birlikte toplumsal dayanışmayı artırmayı ve başarıya ulaşmayı hedeflediklerini kaydetti. Kızılırmak, diğer derneklerin de katılımıyla büyük bir etki oluşturacağına inandığını belirtti.

3.jpg

FİZİKSEL GELİŞİMLERİNİ DE DESTEKLEYECEK

Öğrencilerin yalnızca akademik başarılarının takdir edilmesinin yeterli olmadığını söyleyen Mamak Kırşehirliler Derneği Başkanı İsmail Çelik, aynı zamanda fiziksel gelişimlerinin de desteklenmesi gerektiğini vurguladı. Çelik, sözlerini şöyle sürdürdü:

“Öğrencilere bisiklet gibi sağlıklı yaşam tarzını teşvik eden ödüller sunmak, onların yaşam kalitelerini artıracak ve fiziksel sağlıklarını geliştirmelerine katkı sağlayacaktır. Bisiklet, sadece bir ödül olmanın ötesinde, çocuklarımızın fiziksel aktivitelerini artırarak sağlıklı bir yaşam biçimi kazanmalarına yardımcı olacak.”

4.jpg

“GEREKLİ DESTEĞİ VERECEĞİM”

Gerçekleşen toplantıda proje detaylarının Mamak İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü ile yapılacak protokolle kesinleşeceği belirtildi. Protokolün Ağustos ayında tamamlanması planlandığı konuşulurken, Projeye iş insanlarının ve hayırseverlerin de katkı sağlayacağı vurgulandı. Mamak Kaymakamı Ali Sırmalı ise projeye verdiği destekle ilgili, “Kırşehirliler olarak burada bir araya geldik ve eğitimde fark yaratmak için el birliğiyle çalışıyoruz. Her zaman yanınızdayım, bu projeyi daha da büyütmek ve ilçemizdeki her başarılı öğrencimize ulaşmak için gerekli desteği vereceğim” şeklinde konuştu.

Kaynak:Ulus gazetesi

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.