Mamak'ta bu sene temizlik işlemi yapılmayan dere, vatandaşı tedirgin ediyor

Mamak'ta bu sene temizlik işlemi yapılmayan dere, vatandaşı tedirgin ediyor

Mamak’ın Şahap Gürler Mahallesi'nde bulunan dere bu sene temizlenmedi. Mahalle sakinleri derenin çevreye rahatsızlık verdiğini ve toplum sağlığını riske attığını belirterek yetkililerden acil temizlik talep ediyor.

Ulus gazetesinden Mert Çebişci'nin haberine göre Mamak’ın Şahap Gürler Mahallesi’nde bulunan dere koku ve sinek saçıyor. Ulus'a konuşan mahalle sakinleri Şahap Gürler Muhtarlığı’nın hemen arkasında yer alan derenin her sene temizlendiğini fakat bu sene temizlenmediğini ifade etti.

Temizlenmeyen dere koku ve sinek yayarak çevreye rahatsızlık veriyor. Aynı zamanda toplum sağlığını riske atıyor. Bölüm bölüm yayılan koku çevrede yaşayan mahalle sakinlerini rahatsız ederken, sineklerde görülen artış ise taşınabilecek hastalıklar açısından tedirgin ediyor

sdfghj.jpg

DERENİN TEMİZLENMESİ LAZIM

Çevrede oturan bir mahalle sakini, yaptığı açıklamada derenin bu yıl henüz temizlenmediğini belirterek, “İçerde biriken çöpler nedeniyle kötü bir koku yayılıyor ve bölgede sinekler artıyor. Evlerimizde otururken rahatsız oluyoruz” şeklinde konuştu.

Mahalle sakinleri, dereyle ilgili yaşadıkları sorunların çözülmesi için yetkililerden acil temizlik çalışmaları yapılmasını istiyor.

sdfghm.jpg

KOKU VE SİNEK SAÇIYOR

Yaz aylarının gelmesiyle birlikte artan hava sıcaklıkları, derenin çevresine yaydığı yoğun koku ve sivrisineklerin artmasına sebep olarak bölgedeki yaşam kalitesini ciddi şekilde düşürdü. Kötü kokunun ve sineklerin evlerine girdiğini vurgulayan mahalle sakinleri, yetkililerden acil olarak çözüm beklediklerini ifade etti.

Konu ile ilgili bir vatandaş, “Özellikle bazı bölümlerde çok fazla sivrisinek bulunuyor. Bu sinekler olduğu gibi evlerimize giriyor. Her türlü önlemi alsak da engel olamıyoruz. Yetkililerden ricamız buranın bir an önce temizlenip ilaçlanması” dedi.

Kaynak:Ulus gazetesi

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.