Mamak'ta amatör gruplar konser verecek

Mamak'ta amatör gruplar konser verecek

Amatör müzik gruplarının halkla buluşması adına Mamak Belediyesi tarafından “Mamak Türkülerini Söylüyor” konser etkinliği düzenleniyor.

Amatör müzik gruplarının halkla buluşması adına Mamak Belediyesi tarafından “Mamak Türkülerini Söylüyor” konser etkinliği düzenleniyor. Mamak’ta doğmuş, Mamak’ta yaşamış, Mamak’tan yolu geçmiş amatör müzik gruplarının dört gün boyunca vereceği müzik şöleninin ilki bu akşam Ferhat Kaygusuz ve Öteki konseriyle başlıyor.

Sanatın ve sanatçının dostu Mamak Belediyesi, Mamak’ta yaşamış ve yetişmiş sanatçılara vefa göstermek adına dört günlük bir konser etkinliğine imza atıyor. Mamak’tan bir şekilde yolu geçen amatör müzik grupları ile Mamaklıları buluşturmayı hedefleyen belediye, Musiki Muallim Mektebi’ni bayram yerine dönüştürerek, dört gün sürecek muhteşem bir organizasyona imza atıyor.

1.jpg

DÖRT DÖRTLÜK KONSER

Elektrogitardan bağlamaya, piyanodan tambura çeşitli enstrümanlarla hemen her tarzda müziğin icra edileceği etkinlik bu akşam Ferhat Kaygusuz ve Öteki grubunun konseriyle başlıyor. Geleneksel hale getirilerek, her yıl daha geniş katılımla yapılması planlanan etkinlik dört gün sürecek. Organizasyon kapsamında, 24 Temmuz Çarşamba günü “Yoldaşça Türküler”, 25 Temmuz Perşembe günü “Tersname” ve 26 Temmuz Cuma günü ise “Grup Günyüzü” sahne alacak.

Müziğe sevdalı isimlere kucak açtıklarını belirten Mamak Belediye Başkanı Veli Gündüz Şahin, “ Mamak bizim evimiz. Mamak’ta müziğe gönül verenleri buluşturmak istedik. Sanatın güzelliklerini fark etmek, sevdirmek, gelecek nesillere taşıyarak sürekliliğini sağlamanın önemini biliyoruz. Bu anlayışla sanatın tüm güzellikleri Mamak’ta yaşanır diyoruz” dedi.

Kaynak:gazeteilksayfa.com

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.