Mamak Kaymakamı Ali Sırmalı, yoğun çalışma takvimiyle dikkatleri üzerine çekiyor

Mamak Kaymakamı Ali Sırmalı, yoğun çalışma takvimiyle dikkatleri üzerine çekiyor

Mamak Kaymakamı Ali Sırmalı, 2024 yılı Mevlid-i Nebi ve Camiler ve Din Görevlileri Haftası kapsamında düzenlenen "Peygamberimiz ve Şahsiyet İnşası" temalı konferansa katıldı. Sırmalı, yoğun çalışma takvimiyle Ankara kaymakamları arasında dikkat çekiyor.

Mamak Kaymakamı Ali Sırmalı, 2024 yılı Mevlid-i Nebi ve Camiler ve Din Görevlileri Haftası kapsamında düzenlenen "Peygamberimiz ve Şahsiyet İnşası" temalı konferansa katıldı. İlçe Müftülüğü tarafından organize edilen ve geniş bir katılımın olduğu etkinlik, 17 Eylül 2024 Salı günü Prof. Dr. Necmettin Erbakan Kongre Merkezi'nde gerçekleştirildi.

Programa Ankara Müftüsü Dr. Hasan Çınar, Mamak Kaymakamı Ali Sırmalı, Mamak Belediye Başkanı Veli Şahin Gündüz, İlçe Müftüsü Celil Karaca, ilçedeki kamu kurumlarının yöneticileri, imam hatip lisesi öğrencileri, din görevlileri ve Mamak halkı katıldı.

1-002.jpg

KUR-AN TİLAVETİ İLE BAŞLADI

Konferans Kur’an-ı Kerim tilavetiyle açıldı. Ardından Mamak İlçe Müftüsü Celil Karaca, haftanın önemine değinen bir konuşma yaptı. Karaca, Mevlid-i Nebi ve Camiler ve Din Görevlileri Haftası'nın hayırlara vesile olması temennisinde bulunarak katılım sağlayan tüm misafirlere teşekkür etti.

Kaymakam Ali Sırmalı ise selamlama konuşmasında, Mevlid-i Nebi Haftası ile Camiler ve Din Görevlileri Haftası'nın kutlu bir vesile olduğunu belirtti. Din görevlilerinin toplumda büyük bir sorumluluk üstlendiğini ifade eden Sırmalı, Peygamber Efendimizin hayatının, ahlaki ve manevi değerlerin yaşatılmasındaki önemine dikkat çekti. Tüm din görevlilerinin haftalarını kutlayarak etkinliği düzenleyenlere teşekkür etti.

2-003.jpg

PLAKET TÖRENİ DÜZENLENDİ

Etkinliğin ana bölümünde Ankara Müftüsü Dr. Hasan Çınar, "Peygamberimiz ve Şahsiyet İnşası" temalı bir konferans verdi. Çınar, Peygamber Efendimizin hayatı boyunca insanlık için bir örnek teşkil ettiğini, bireylerin şahsiyetini oluşturan temel değerlerin, onun yaşamındaki ahlaki ilkelerle şekillendiğini anlattı. Konferansta ayrıca camilerin toplumsal yapıdaki önemine ve din görevlilerinin bu yapıyı güçlendirmedeki rollerine vurgu yapıldı.

Konferansın ardından Mamak’ta inşaatı tamamlanan camilerin dernek başkanlarına Mamak Kaymakamı Ali Sırmalı, Ankara Müftüsü Dr. Hasan Çınar ve Mamak Belediye Başkanı Veli Şahin Gündüz tarafından plaketler takdim edildi. Camii inşaatlarında emeği geçen tüm dernek başkanları onurlandırıldı.

Kaynak:gazeteilksayfa.com

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.