Mamak Belediyesi harekete geçti: 10 yıllık tapu sorunu çözülüyor

Mamak Belediyesi harekete geçti: 10 yıllık tapu sorunu çözülüyor

Mamak Belediyesi, Yeşilbayır Mahallesi Üçevler’deki 565 bin 481 metrekarelik park alanında, tapusu ve tapu tahsisi olmayan gecekondu sahiplerinin mağduriyetini önlemek için harekete geçti.

Mamak Belediyesi, Yeşilbayır Mahallesi Üçevler’deki 10 yılı aşkın zamandır süren tapu sorununu çözüme kavuşturmak için harekete geçti.

3.jpg

Mamak Belediye Başkanı Veli Gündüz Şahin, 25 gecekondunun yer aldığı bölgede yaşayan, tapusu ve tapu tahsisi olmayan gecekondu sahipleri ile bir araya geldi. Vatandaşın hiçbir şekilde mağdur edilmeyeceği yönünde güvence veren Şahin, tapusu ve tapu tahsisi olmayan vatandaşlara Şahapgüler ve Kıbrısköy Mahallesi’nde yer tahsis edileceğini söyledi.

1-004.jpg

“MODERN ŞEHİRCİLİĞİN GEREKLİLİKLERİYLE BULUŞTURACAĞIZ”

Başkan Şahin, tapusu ve tapu tahsis belgesi olmayan gecekondu sahipleri ile Mamak Belediye Meclis Salonu’nda bir araya geldi.

Şahin, Mamak’ın en büyük sorunlarından biri olan plansız yapılaşma ve hayata geçirilemeyen imar uygulama planları konusunda yapacakları çalışmaları vatandaşlarla paylaştı. İlçeyi modern görünüme kavuşturmak için çalışmalara devam ettiklerinin altını çizen Şahin, “Mamak’ı imarsız yapılardan, sağlıksız şehirleşmeden, yetersiz sosyal donatıdan kurtararak modern şehirciliğin gereklilikleri ile buluşturmak için çalışıyoruz” dedi.

1.jpg

“HERKESE EŞİT MESAFEDE YAKLAŞACAĞIZ”

Başkan Şahin, “Herkese yardımcı olarak, herkese eşit mesafede yaklaşarak, fedakârlık yaparak kanayan yarayı durdurmamız lazım” dedi ve hiç bir vatandaşın mağdur edilmeyeceğini vurguladı.

Alanın aynı zamanda park alanı olduğunu belirten Şahin, alanda yer alan vatandaşların tapusunun ve tapu tahsis belgelerinin olmadığını ifade etti. Şahin, Şahapgürler ve Kıbrısköy Mahallesi’nden vatandaşlara arsa satışı yapmak kaydıyla, herkesi tapu sahibi yapacaklarını sözlerine ekledi.

2.jpg

“KOLAY ÖDEME SEÇENEKLERİ SUNACAĞIZ”

Başkan Şahin, en az 100 metrekare olmak üzere Kıbrısköy ve Şahapgürler Mahallesi’nden arsa satışı yapılacak vatandaşlar için şöyle konuştu:

“Vatandaşların hak sahibi olabilmeleri adına en kolay ödeme seçeneklerini sunacağız. Konuyu yasal çerçeveler içerisinde çözüme kavuşacağız. Vatandaşlarımızın derdini ortadan kaldırmak için arkadaşlarımızla birlikte gece gündüz çalışmaya devam ediyoruz. Yurttaşlarımıza senelerdir büyük bir özlemle ve heyecanla bekledikleri bu çözümü sunmak sosyal devlet olmanın gereği. Aynı zamanda vatandaş ile devlet arasındaki çözümsüzlüğü ortadan kaldırma adına oldukça değerli. Vatandaşlarımızın dertlerine derman, yaralarına merhem olmaya devam edeceğiz”

Kaynak:Ulus gazetesi

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.