Mamak Belediyesi çalışmaları ile afet bölgesine el uzattı

Mamak Belediyesi çalışmaları ile afet bölgesine el uzattı

On ilimizi etki altına alan deprem sonrası Mamak Belediyesi afet bölgesinde ve Ankara’da yaptığı çalışmalar ile hayatı kolaylaştırmaya devam ediyor. Başkan Murat Köse, “Bugünleri atlatacağız. Hep birlikte düştüğümüz yerden kalkacağız” diye konuştu.

Türkiye’yi yasa boğan ‘asrın felaketi’ diye adlandırılan depremin ardından belediyeler seferber oldu. Ankara’da belediyeler bölgeye ulaşıp biraz olsun destek olabilmek için birbiri ile yarıştı. Mamak Belediyesi Başkan Murat Köse’nin önderliğinde afetin ilk gününden itibaren hem afet bölgesinde hem de Ankara’da çalışmalara devam ederek yaraları sarmaya başladı. Mamak Arama Kurtarma Timi ve Fen İşleri Müdürlüğü personeli ile bölgede çalışmalarını sürdürdü. Arama kurtarma çalışmaları başta olmak üzere, seyyar mutfakları ve temizlik ekipleri ile afet bölgesinde çalışmalarını hız kesmeden devam ettirdi.

foto-5-4.jpeg

MAKUT 19 VATANDAŞIMIZI KURTARDI

Mamak Belediye Başkanı Murat Köse, Mamak Arama Kurtarma Timi’nin Hatay’da arama kurtarma çalışmalarına hızlı bir şekilde devam ederek 19 vatandaşımızın enkaz altından sağ kurtarmayı başardığını açıkladı. 10 kişilik arama kurtarma timine Mamak Belediyesi Fen İşleri Müdürlüğü de büyük destek verdi. 250 kişilik ekip Hatay’da depremzedelere umut oldu.

mamak.jpg

MAMAK HAYATI KOLAYLAŞTIRMAK İÇİN ÇALIŞTI

Mamak Belediyesi, sadece enkaz altında çalışmalar yürütmedi. Depremden kurtulan ancak dışarıda hayat mücadelesi veren depremzedelere de ulaşan Mamak Belediyesi bölgeye götürdüğü mobil aşevleri, çay, çorba ikram araçları ve mobil şarj istasyonu ile hayatı biraz olsun kolaylaştırmak için çalıştı. Mamak Belediye Başkanı Murat Köse, “MAKUT ile birlikte 250 personelimiz buraya gönüllü geldi. Bu iş öyle gönülden olmadıkça yapılabilecek bir iş değil. Bize bu mücadelede destek veren personelimize, çalışma arkadaşlarımıza teşekkür ediyoruz. Biz Mamak adına buradayız. Mamak halkının sorumluluğu ile buradayız. İnsanlar personelimize, bize dualar ediyor. Bu dualar, Mamak halkına gidiyor” dedi.

foto-5-6.jpeg

“DÜŞTÜĞÜMÜZ YERDEN KALKACAĞIZ”

Mamak Belediye Başkanı Murat Köse, “Burada yaraların sarılması da çok kıymetli. Mobil aşevlerimiz, çay, çorba ikram araçlarımız, mobil şarj istasyonumuz, cenaze araçlarımızla buradayız. MAKUT ekibimizle beraber Fen İşleri Müdürlüğümüzün çok büyük bölümünü buraya getirdik. İnşallah atlatacağız bugünleri. Hep birlikte düştüğümüz yerden kalkacağız” diye konuştu. Afet bölgesinde yaptığı çalışmalar ile afetzede vatandaşlara destek olan Mamak Belediyesi, Hatay sokaklarında temizlik ve dezenfekte çalışmaları gerçekleştirdi. Mamak Belediyesi’nin Çevre Koruma ve Fen İşleri Müdürlüğü ekipleri Hatay’da köşe bucak temizlik yaptı. Samandağı’nda sokak temizliği ve dezenfekte çalışmaları gerçekleştiren ekipler, yıkılan cam, beton parçalarını ortadan kaldırdı, çöpleri topladı, sokakları yıkadı.

1042151974729573.jpg

“ÇALIŞMA ARKADAŞLARIMLA GURUR DUYUYORUM”

Mamak Belediye Başkanı Murat Köse, “Depremin ilk gününden itibaren bölgeye bizimle birlikte gönüllü gelen Mamak Belediyesi personelimize, ekip arkadaşlarımıza çok teşekkür ediyorum. Hatay’da enkaz kaldırma da yaptık, sokakları da temizledik, sıcak yemek dağıtımı da gerçekleştirdik. Yürekli, gözüpek, cefakâr, fedakâr çalışma arkadaşlarımla gurur duyuyorum. Onlar belediyemizin kahramanları. Allah hepsinden razı olsun” ifadelerini kullandı.

mamamkkk.jpg

SPOR SALONLARINDA BULUŞAN YARDIM SELİ

Mamak’ta bulunan spor salonu, deprem bölgesinden Ankara’ya gelen depremzedeler için yardım mağazası olarak kullanılmaya başlandı. Mamak’taki Hidayet Türkoğlu Spor Salonu'nda da hem depremzede vatandaşlara gönderilmek için ihtiyaç malzemeleri hazırlandı hem de deprem bölgesinden Ankara'ya gelen vatandaşlar için psikolojik desteğin yanı sıra ihtiyaç malzemesi desteği verilmesine başlandı. Toplanan yardımlar türüne, cinsiyete ve yaşa göre ayrılıyor. Daha sonra eşyalar ayrı ayrı reyonlara dizilerek depremzedeler için hazır hale getiriliyor. Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı'nın görevlileri de oluşturulan merkezde, depremzedelere psikososyal destek veriyor.

foto-2-4.jpeg

“GEREKLİ PSİKOLOJİK DESTEK VERİLİYOR”

Yardım faaliyetlerini koordine eden Mamak Belediyesi görevlisi Âlim Hamza Kaymaz, "Buraya gelen depremzedelere ekiplerimiz gerekli psikolojik desteği veriyor. Daha sonra bu kişilerin ikametgâhları kontrol ediliyor. 'Geçekten deprem bölgesinden mi gelmiş, gerçekten ihtiyacı var mı' diye kontrol sağlanıyor. Daha sonra hanede kaç kişilerse ona göre isim listesi alıyoruz. Daha sonra ise içeriye girip buradan ihtiyaçları kadar destek sağlanıyor. Bundan sonraki süreçte ise gıdadan tutun da hijyen malzemelerine kadar ihtiyaçları karşılanıyor. En sonunda sayım yaparak teslimatlarını gerçekleştiriyoruz. Bu depremzedelerin ikametgâhları da bizde olduğu için sonrasında da ihtiyaçları olunca bize ulaşabiliyorlar. Daha sonra biz ikametgâhlarına da ürün desteği sağlamaya çalışıyoruz" şeklinde konuştu.

İrfan Nurol Acar/ www.gezeteilksayfa.com

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
1 Yorum