Malazgirt’ten Büyük Taarruz’a! Türklerin zafer günü

Malazgirt’ten Büyük Taarruz’a! Türklerin zafer günü

26 Ağustos, Türk tarihinde iki büyük zaferin yıl dönümü olarak kutlanıyor. 1071'deki Malazgirt Zaferi ve 1922'deki Büyük Taarruz, Türk milletinin kaderini değiştiren iki önemli dönüm noktası olarak tarihe geçti.

Türk milleti, tarih boyunca kazandığı zaferlerle dünya sahnesindeki yerini sağlamlaştırdı. Bu zaferler arasında özellikle iki tanesi, 26 Ağustos tarihinde gerçekleşmeleriyle dikkat çekti. “Yurt Açan Savaş” olarak adlandırılan Malazgirt Zaferi ve “Yurt Kurtaran Savaş” olarak bilinen Büyük Taarruz, 26 Ağustos gününde gerçekleşti. Bu iki zafer, aralarında 851 yıl olmasına rağmen, Türk milletinin bağımsızlık ve vatan sevgisini simgeliyor.

malazgirt-2.jpg

ANADOLU’NUN KAPILARI TÜRKLERE AÇILDI

1071 yılında Büyük Selçuklu Sultanı Alparslan komutasındaki Türk ordusu, Bizans İmparatoru Romen Diyojen'in ordusunu Malazgirt Ovası'nda mağlup etti. Bu zafer, Anadolu'nun kapılarını Türklere açtı ve bugünkü Türkiye Cumhuriyeti'nin temellerinin atılmasına vesile oldu. Malazgirt Zaferi, sadece askeri bir başarı olarak değil, aynı zamanda Anadolu'nun Türkleşmesi ve İslamlaşması sürecinin de başlangıcı oldu.

buyuk-taarruz.jpg

BÜYÜK TAARRUZ BUGÜN BAŞLADI

Aradan geçen asırlar sonra, 26 Ağustos 1922'de başlayan Büyük Taarruz ise Türk milletinin var olma mücadelesinin doruk noktasını teşkil etti. Mustafa Kemal Atatürk'ün önderliğinde başlayan taarruz, Yunan işgal kuvvetlerinin Anadolu'dan atılmasıyla sonuçlandı. Beş gün süren bu harekat, Türk Kurtuluş Savaşı'nın zaferle sonuçlanmasını sağladı ve yeni Türkiye Cumhuriyeti'nin kuruluşuna giden yolu açtı.

EBEDİ VATANIMIZ OLDU

Her iki zafer de Türk milletinin azim ve kararlılığını göstermesi açısından büyük önem taşıyor. Malazgirt'te Anadolu'ya yerleşen Türkler, Büyük Taarruz'la bu toprakları ebedi vatanları olarak perçinledi. Bu iki zafer, Türk milletinin tarih sahnesindeki varlığını ve gücünü simgeliyor.

zafer-haftasi.jpg

“ZAFER HAFTASI” GÜNLERCE KUTLANIYOR

Bugün, 26 Ağustos tarihi, Türkiye'de "Zafer Haftası" kapsamında kutlanıyor. Ülke genelinde düzenlenen törenler ve etkinliklerle bu önemli günler anılıyor. Devlet erkanı ve vatandaşlar, Malazgirt'te ve Dumlupınar'da düzenlenen anma törenlerine katılarak, bu zaferleri kazanan kahramanları saygıyla anıyor.

 Muhabir
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.