MAKUT afet bölgesinde 19 can kurtardı

MAKUT afet bölgesinde 19 can kurtardı

Mamak Belediyesi Arama Kurtarma Timi, afet bölgesinde 19 vatandaşı sağ kurtardı. Tim koordinatörü Yusuf Eren Demir, “Tek amacımız bir vatandaşımızı daha canlı çıkarabilmekti. Çünkü bizim için her nefes kendi canımız oldu” dedi.

Hatay merkez ve ilçelerinde yaptığı titiz çalışmalar ile 19 vatandaşı sağ kurtaran Mamak Belediyesi MAKUT Arama Kurtarma Timi çalışmaları ile halen bölgede görevine devam ediyor. Hatay Samandağ ziyaretimizde gazetemize konuşan MAKUT Arama Kurtarma Timi Koordinatörü Yusuf Eren Demir çalışmalarını anlattı. Demir, “Biz de ailemize çalışıyormuş gibi elimizden gelen bütün çabayı gösterdik. Elimizden geldiği kadar hızlı ve titiz çalışmaya çalıştık. Çünkü bizim için her nefes bizim kendi canımız oldu” dedi.

dsc-0028.jpg

ON GÜN ANTAKYA’DA GÖREV ALDI

Mamak Belediyesi MAKUT Arama Kurtarma Timi Koordinatörü Yusuf Eren Demir, “Depremin ilk saatlerinden itibaren Başkanımın da talimatıyla saat 5. 30 civarı hazırlanıp yola çıktık. Ekip olarak ilk Payas ilçesinde göreve başladık. Payas’ta yıkılmış dört beş tane bina vardı. Payas’ı temizledikten sonra Başkanımız Antakya’ya yönlendirdi. İkinci günden itibaren yaklaşık on gün Antakya’da görev aldık” ifadelerini kullandı.

dsc-0030-2.jpg

19 VATANDAŞIMIZI HAYATA DÖNDÜRDÜ

Tim Koordinatörü Demir, “Timimiz on kişiden oluşuyor. Antakya’da 19 vatandaşımızı sağ kurtardı. Sağ olsun ekibimizdeki arkadaşlarım ilk günden itibaren yeri geldi uyku dahi uyumadı. İnsanlar bizi el üstünde tuttu. Allah bütün vatandaşlarımızdan razı olsun. Sürekli bir abi gibi kardeş gibi evlatlarıymışız gibi bizleri sahiplendiler. Hiçbir zaman gerilim yaşamadık. Biz de ailemize çalışıyormuş gibi elimizden gelen bütün çabayı gösterdik. Elimizden geldiği kadar hızlı ve titiz çalışmaya çalıştık. Çünkü bizim için he nefes bizim kendi canımız oldu” şeklinde konuştu.

dsc-0043-kopya-001.jpg

TEK AMACIMIZ CANLI KURTARMAK

Mamak Belediyesi MAKUT Arama Kurtarma Timi Koordinatörü Yusuf Eren Demir, gazetemize yaptığı açıklamaları, “Antakya’da görev süremiz bitince Samandağ ilçesine geldik. Burada yıkılmış binaları kontrol ederek bir nefes bir ses aradık. Bizde şuan hali hazırda bekliyoruz. Biz AFAD ile bağlantılı çalıştık. AFAD ve diğer arama kurtarma ekipleri ile koordineli bir şekilde çalışmalarımızı sürdürdük. Her zaman tek amacımız bir vatandaşımızı daha canlı çıkarabilmek oldu” şeklinde sonlandırdı.

Faruk Gökyurt/ www.gazeteilksayfa.com

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.