Mahra tüm çocuklara ışık oldu: Sokaklar başıboş köpeklerden arınacak

Mahra tüm çocuklara ışık oldu: Sokaklar başıboş köpeklerden arınacak

Güvenli Sokaklar Derneği Başkanı Murat Pınar, Meclis komisyonunda onaylanan başıboş köpek sorununa ilişkin kanun teklifini gazetemize değerlendirdi. Pınar, “Komisyondan geçer geçmez kızımın mezarına gittim; Mahra tüm çocuklara ışık oldu” dedi.

TBMM Tarım, Orman ve Köyişleri Komisyonu’nda gerçekleşen Hayvanları Koruma Kanunu’nda değişiklik yapılmasına dair kanun teklifinin görüşmeleri tamamlandı. Komisyonda onaylanan kanun teklifinin haftaya TBMM Genel Kurulu’na gelmesi bekleniyor.

Konuyu Ulus’a değerlendiren Güvenli Sokaklar ve Yaşam Hakkını Savunma Derneği Başkanı Murat Pınar, 17 maddelik kanun teklifinin görüşmelerinin toplam 42 saat sürdüğünü belirterek, “Orada ‘önce çocuk önce insan’ diyen tüm vekilleri çok teşekkür ediyorum. Çok geç kalınmış olsa da bir öncülük yapıldı. Bir an evvel Meclis’e gelip yasalaşmasını ve Resmi Gazete’de yayınlanmasını bekliyoruz” dedi. Murat Pınar, “Komisyondan geçer geçmez kızımın mezarına gittim, dua ettim; Mahra tüm çocuklara ışık oldu” diye ekledi.

3-002.jpg

CİDDİ MÜCADELE VERDİK

Antalya’da başıboş köpeklerin saldırısından kaçarken trafik kazasında hayatını kaybeden kızı Mahra’nın ardından kendinin başıboş köpek sorunu ile mücadeleye adayan Başkan Murat Pınar, “17 maddenin oylaması bitti. 42 saat sürdü. Bu sürede çok ciddi mücadele verildi. Orada ‘önce çocuk önce insan’ diyen tüm vekilleri çok teşekkür ediyorum. Güvenli Sokaklar ve Yaşam Hakkını Savunma Derneği gönüllüleri ve üyeleri olarak da gerçekten çok ciddi mücadele verdik. Herkese verdiği mücadeleden dolayı çok teşekkür ediyorum. İçimizde çok gizli kahramanlar da var, onlara da çok teşekkür ediyorum” dedi.

2-002.jpg

KIZIMDAN MANEVİ GÜÇ ALDIM

Murat Pınar, “Çok geç kalınmış olsa da bir öncülük yapıldı. Bir an evvel Meclis’e gelip yasalaşmasını ve Resmi Gazete’de yayınlanmasını, Meclis tatil olmadan bu işin çözülmesini ve yaz ayları içerisinde bir an evvel başıboş köpeklerin toplanmasını istiyoruz. Çok duygulu ve hüzünlüyüm. Komisyondan geçer geçmez kızımın mezarına gittim, dua ettim. Ondan çok manevi destek ve güç istemiştim. Onun bana verdiği manevi destekle belki bugüne kadar sakin kalıp ayakta durabildim. Mahra tüm çocukları ışık oldu” ifadelerini kullandı.

Murat Pınar, “İyi ki varsın kızım, iyi ki vardın kızım seni çok seviyoruz. Allah'ın sevdiği kuluymuşsun. Mekanın cennet olsun inşallah kızım” diyerek sözlerini noktaladı.

Kaynak:Ulus gazetesi

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.