Mahmud Abbas, İsrail'in saldırı haberi üzerine Suudi Arabistan ziyaretini yarıda kesti

Mahmud Abbas, İsrail'in saldırı haberi üzerine Suudi Arabistan ziyaretini yarıda kesti

Filistin Devlet Başkanı Mahmud Abbas, İsrail'in Batı Şeria'da başlattığı geniş çaplı saldırı nedeniyle Suudi Arabistan ziyaretini yarıda keserek Ramallah'a döneceğini açıkladı.

Filistin Devlet Başkanı Mahmud Abbas, İsrail'in sabah saatlerinde işgal altındaki Batı Şeria'ya başlattığı 'geniş çaplı' saldırının ardından Suudi Arabistan ziyaretini yarıda kesmeye ve Filistin'e dönmeye karar verdiği bildirildi.

İsrail ordusunun, işgal altındaki Batı Şeria'da başlattığı 'geniş çaplı' saldırıların geceden beri sürdüğünü, toplamda 39 Filistinlinin öldüğü, bazılarının durumunun kritik, çok sayıda kişinin yaralandığı bildirilmişti.
Abbas, salı günü başlayan Suudi Arabistan ziyareti kapsamında Veliaht Prens Muhammed bin Selman ile görüştü ve haberler üzerine ülkesine geri dönme kararı aldı.

İsrail ordusu Batı Şeria'nın Cenin ve Tulkerim kentlerinde eş zamanlı saldırılar düzenlemiş ve Batı Şeria'nın kuzeyindeki Tubas kenti yakınlarında yer alan El-Faria Mülteci Kampı'na, Kalkilya kentine ve başka bazı beldelere de baskınlar yapmıştı.
İsrail'in 7 Ekim'den bu yana Gazze Şeridi'ne düzenlediği saldırılarda en az 16 bin 589'u çocuk, 10 bin 980’i kadın olmak üzere 40 bin 534 Filistinli öldü, 93 bin 778 kişi yaralandı.

Enkaz altında halen binlerce ölü olduğu bildirilirken, halkın sığındığı hastane ve eğitim kurumları hedef alınarak sivil altyapı da tahrip ediliyor.

Kaynak:Haber Kaynağı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.