Liste yenilendi: İzmir'de  sayı 121'e çıktı

Liste yenilendi: İzmir'de sayı 121'e çıktı

Tarım ve Orman Bakanlığı gıdalarda taklit ve tağşiş listesini yayınlamaya devam ediyor. Güncellenen listede yüzden fazla İzmir firması yer alıyor. İşte tüm detaylar...

Tarım ve Orman Bakanlığınca "guvenilirgida.tarimorman.gov.tr" adresinden kamuoyu ile paylaşılan listelerde gıda ürünlerinde taklit ve tağşiş yapan birçok firma ifşa ediliyor.

Buna göre, zeytinyağında tohum yağları, çiğ adana da kalp ve kangal sucukta kanatlı eti tespit edildi. Güncel listede İzmir'de 11 üründe bakın ne çıktı...

gida-sahtekarlari-listesi-yenilendi-kebap-yerine-kalp-yedirmisler-iste-o-markalar-17284488199772-3.jpg

izmir.jpg

izmir-son.jpg

ic-izmir-liste.jpg

izmr-liste-ic.jpg

ic-izmir-liste-torbali.jpg

GIDA SAHTECİLİĞİNDE KULLANILAN 3 YÖNTEM

Gıda sahteciliğinde 3 yöntem öne çıkıyor. Bunlardan en yaygın kullanılanı piyasada bilinen, güvenilen büyük firmaların taklidi ambalajlar içine sahte ürünlerin koyulması şeklinde oluyor.

İkinci olarak piyasada tarihi geçen gıdalar toplanıyor ve bunlar bir takım işlemlerden geçirilip tekrar ambalajlanarak satışa sunuluyor.

Üçüncüsü de taklit ve tağşiş olarak öne çıkıyor. Yani içerisinde doğal olarak bulunmayan bileşenleri dışarıdan ekleme suretiyle et ve süt ürünlerine (nişasta, mısır unu vb). Dolayısıyla bütün bunların hepsi tüketicinin hem sağlığını hem cebini tehdit ediyor.

Öte yandan konuya ilişkin görüş bildiren uzmanlar, tüketici bir gıdadan şüphelenirse Tarım ve Orman Bakanlığının ALO 174 gıda hattına şikayette bulunabileceğini kaydediyor.

Kaynak:Haber Merkezi

 İnternet Editörü
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.