Limak Filarmoni Orkestrası, Anadolu’nun türkülerini senfonik bir dokunuşla Ankaralılarla buluşturdu

Limak Filarmoni Orkestrası, Anadolu’nun türkülerini senfonik bir dokunuşla Ankaralılarla buluşturdu

Limak Vakfı tarafından kurulan Limak Filarmoni Orkestrası, Anadolu’nun kültürel derinliğini yansıtan bir konserle müzikseverlere unutulmaz bir deneyim sundu.

Limak Vakfı’nın sanata destek amacıyla hayata geçirdiği Limak Filarmoni Orkestrası, Anadolu’nun zengin müzikal mirasını senfonik yorumlarla Ankaralılarla buluşturdu. Konser, ünlü tenor Murat Karahan’ın solist olarak sahne alması ve orkestranın yönetimini dünya çapında tanınan orkestra şefi İbrahim Yazıcı’nın üstlenmesi ile dikkat çekti.

Ankara’da gerçekleştirilen konser, Türkiye’nin yedi coğrafi bölgesinden seçilmiş türkülerin yer aldığı geniş bir repertuvara sahipti. 3 binin üzerinde seyircinin katıldığı etkinlikte, iş, bürokrasi, sanat ve medya dünyasından pek çok davetli de yer aldı. Konserde, Aşık Veysel ve Neşet Ertaş gibi halk ozanlarının eserleri, modern orkestrasyonla yeniden yorumlanarak sahneye taşındı.

Konserin akışı, “Uzun İnce Bir Yoldayım”, “Evlerinin Önü Mersin”, “Bahçada Yeşil Çınar”, “Neredesin Sen” ve “Çayelinden Öteye” gibi tanınmış türkülerle doluydu. Limak Filarmoni Orkestrası ve Murat Karahan’ın performansı, izleyicilerden büyük alkış aldı ve halk müziğinin modern bir yorumuyla dinleyicilerin kalplerinde yer etti.

Tüm geliri mühendislik alanında kariyer yapmayı hedefleyen genç kadınlara burs, mentorluk ve eğitim destekleri sağlayan Türkiye'nin Mühendis Kızları programına aktarılacak olan konser, yalnızca müzikseverleri değil, aynı zamanda toplumsal bir amacı da destekleyen bir etkinlik olarak öne çıktı. Limak Filarmoni Orkestrası, Anadolu’nun kültürel mirasını yaşatmaya ve genç kadınların mühendislik alanındaki hayallerine destek olmaya devam ediyor.

Kaynak:Haber Kaynağı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.