Latif Aydemir kimdir, Latif Aydemir kadınlarla ilgili ne dedi, neden ihraç ediliyor?

Latif Aydemir kimdir, Latif Aydemir kadınlarla ilgili ne dedi, neden ihraç ediliyor?

AK Partili Meclis Üyesi Latif Aydemir, kadın cinayetleriyle ilgili bir açıklaması üzerine AK Parti’den ihraç ediliyor. Peki Latif Aydemir kimdir, Latif Aydemir kadınlarla ilgili ne dedi, neden ihraç ediliyor?

İzmir’in Bayraklı ilçe Belediyesi Meclis Üyesi Latif Aydemir’in son dönemde artan kadın cinayetleriyle ilgili sözleri büyük tartışmaya neden oldu. Aydemir’in açıklamaları özellikle sosyal medyada büyük tepki toplarken, AK Parti hemen harekete geçti. AK Parti Genel Başkan Yardımcısı ve İzmir Milletvekili Hamza Dağ, Latif Aydemir’in kesin ihraç talebiyle disipline sevk edildiğini açıkladı. Peki Latif Aydemir kimdir, Latif Aydemir kadınlarla ilgili ne dedi, neden ihraç ediliyor?

Latif Aydemir kimdir?

Bu isim İzmir’in Bayraklı Belediyesi’nin AK Partili Meclis Üyesidir. Aynı zamanda Aydemir İnşaat’ın Yönetim Kurulu Başkanı’dır. Aydemir İnşaat 2000 yılında kurulmuştur. Bu tarihten bu yana İzmir bölgesinde inşaat yapmaktadır.

Latif Aydemir resmi internet sitesinde şirketini ve çalışmalarını şöyle anlatmaktadır: “Projelendirmeden başlayarak anahtar teslimine uzanan bir sürecin her aşamasında, kendi standartlarını aşan bir kalite anlayışı ile Aydemir İnşaat, özellikle konut ve işyeri proje ve taahhütleri ile altyapı işleri konusunda üst düzeyde bir bilgi birikimine sahiptir.”

Latif Aydemir kadınlarla ilgili ne dedi?

AK Parti Bayraklı Belediyesi Meclis Üyesi Latif Aydemir, son dönemde artan kadın cinayetleriyle ilgili olarak "Hanımlarımızı kadınlarımızı tenzih ediyorum ama bir kısmı bayanlar olmak üzere erkeklerin de çoğunda öldüren kadar ölenler de suçludur" ifadelerini kullandı. Aydemir’in bu sözleri özellikle sosyal medyada büyük tepki çekti.

Latif Aydemir AK Parti’den neden ihraç ediliyor?

Sosyal medyada özellikle İzmirlilerden yükselen tepkiler üzerine aynı zamanda İzmir Milletvekili olan AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Hamza Dağ’dan bir açıklama geldi. AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Hamza Dağ, x hesabından yaptığı açıklamada, partili Aydemir'in söz konusu ifadeleri üzerine kesin ihraç talebiyle disipline sevk edildiğini bildirdi.

HAMZA DAĞ AÇIKLADI

Geçtiğimiz 31 Mart yerel seçimlerinde AK Parti’nin İzmir Büyükşehir Belediye Başkan Adayı da olmuş olan Hamza Dağ, x hesabından yaptığı açıklamada şunları kaydetti:

"Kadına ve çocuğa karşı şiddet konusunda tavizsiz ve kararlı bir mücadele vermek, asli sorumluluğumuzdur.

Bu bağlamda Bayraklı Belediye Meclis Üyesi Latif Aydemir’in, İzmir Büyükşehir Belediye Meclisinde kadın cinayetleriyle ilgili yaptığı konuşma partimizce kabul edilemez.

Kadınlara yönelik şiddetin engellenmesinde büyük mücadele veren bir parti olarak amasız fakatsız şiddete karşıyız.

Aydemir, kesin ihraç talebiyle disipline sevk edilmiştir.

Şiddet, hiçbir hali ve şekliyle kabul edilemez."

Kaynak:www.gazeteilksayfa.com

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.