KYK’da kalınmayan aylara ücret ödenmeyecek, peşin ödemelerde mahsuplaşmaya gidilecek

KYK’da kalınmayan aylara ücret ödenmeyecek, peşin ödemelerde mahsuplaşmaya gidilecek

Kahramanmaraş merkezli depremlerin ardından yurtlarda kalmayacak öğrencilerin yurt ücretleri konusunda ne yapacağı belli oldu. Öğrenciler kalmayacağı aylarda herhangi bir ücret ödemeyecek.

Kahramanmaraş Pazarcık ve Elbistan'da meydana gelen yıkıcı depremlerin ardından, depremde evleri yıkılmış ya da kullanılamaz hale gelen vatandaşlar, soğuk kış günlerinde dışarıda kalmıştı. Devlet ve millet el ele vererek depremzedeler için yardıma koşmuştu. Bu bağlamda ilk adımda üniversiteler tatil edildi ve KYK yurtları depremzedelerin kullanımına açıldı. KYK yurtlarında kalıpta memleketlerine dönen öğrenciler ise kalmayacakları halde yurt ücreti ödenecek mi diye merak etmeye başlamıştı. Konu ile ilgili bakandan açıklama geldi. Açıklamaya göre öğrenciler yurt ücreti ödemeyecek. Bu bağlamda şubat ayı yurt ücretlerini ödeyenler ise, ödenilen paranın geri iade edilmesi konusunda araştırmaya başladı.

haber-222.jpg

YURT ÜCRETİ ÖDENMEYECEK

Kahramanmaraş Pazarcık ve Elbistan depremlerinin ardından üniversitelerin tatil edilmesiyle beraber, öğrenciler memleketlerine döndü. Bahar yarıyılının uzaktan eğitim ile devam edeceği açıklanınca Kredi Yurtlar Kurumu’nda (KYK) konaklamayacak olan öğrenciler, yurt ücretleri konusunu araştırmaya başladı. Kalmadıkları halde yurt ücreti ödenecek mi? sorularının peşine düşen öğrencilere, cevap bakan Kasapoğlu'ndan geldi. Gençlik ve Spor Bakanı Mehmet Muharrem Kasapoğlu: "Şubat ayında ve bahar yarıyılında yurtta kalmayan öğrencilerimizin elbette herhangi bir ücret ödemeleri söz konusu değildir." dedi. Kasapoğlu ayrıca, deprem bölgesindeki öğrencilerin ise yurtlarda kalsalar dahi ödeme yapmayacaklarının altını çizdi.

haber-1111.jpg

YATIRANLAR NE YAPACAK

Alınan kararın ardından bu kez de şubat ayı yurt ücretleri konusunda soru işaretleri ortaya çıktı. Açıklamanın geç yapıldığına vurgu yapan öğrenciler, KYK şubat ayı ücretini ödedi. Yurtlarda kalmayan öğrencilerin ödeme yapmayacağı açıklamasından sonra ise, ödeme yapan vatandaşlar paralarını geri alabilmenin peşine düştü. Yetkililerden edinilen bilgilere göre; şubat ayı yurt ücretlerini ödeyen öğrenciler hakkında henüz resmi bir yazı gelmedi. Ancak mahsuplaşma şeklinde olacağı iddia edildi. Yani yetkililerin söyledikleri seçeneklere göre; ya ücret yatıran öğrencilerin yatırdıkları ücretler daha sonra kalacakları bir aya sayılacak ya da banka hesaplarına yatırdıkları tutar geri iade edilecek. Olası bir durumda, daha sonra kalacakları aya sayılır kararı verildiği takdirde ise yetkililer, son sınıf olan öğrencilerin şubat ayı için yatırdıkları tutarı yılsonunda depozito ücreti ile beraber almış olacağını söyledi.

Eray Zobu/ www.gazeteilksayfa.com

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.