Kuyumculardan kritik uyarı: Elinde 1 gram bile olanlar dikkat!

Kuyumculardan kritik uyarı: Elinde 1 gram bile olanlar dikkat!

Bu kez uyarı ekonomistlerden değil, kuyumculardan geldi! Elinde bir gram altını bile olanlar dikkat! Üstüne basa basa uyardılar...

Altın, yatırımcılar için her zaman güvenli bir liman olarak kabul edilirken, geçtiğimiz hafta fiyatları tarihi zirvelere ulaşarak yeni rekorlar kırdı. Ancak bu rekorların ardından yatırımcılar kar satışlarını artırırken, kuyumculardan dikkat çeken uyarılar geldi.

GRAM ALTIN 2.535 TL'DEN İŞLEM GÖRÜYOR

Geçtiğimiz hafta içinde altın fiyatları üst üste rekor kırarak 2.620 TL seviyelerine yükseldi. Ancak, bu yüksek fiyatların ardından kar satışları başladı ve altın fiyatları yeni haftaya 2.535 TL seviyelerine gerileyerek girdi. Kapalıçarşı'da gram altın 2.535 TL, çeyrek altın 4.164 TL ve tam altın 16.479 TL'den işlem görmeye başladı.

Kapalıçarşı esnafı Hacı Koçak, altın fiyatlarındaki hareketliliğe ilişkin yorumda bulunarak, "Sene başından beri vatandaşlar alış yönünde pozisyon alıyorlardı. Hızlı yükselişler görüldüğünde ise vatandaşlar kar satışı yapıyor. Vatandaşların alım satımı piyasayı çok fazla etkilemiyor. Uluslararası büyük fonların alım satımı altın fiyatlarında etkili oluyor" dedi.

ALTIN ALAN VATANDAŞLARA UYARI

Enflasyondan korunmak amacıyla altına yönelen yatırımcılara yönelik olarak Koçak, "Geçtiğimiz hafta ons altın 2 bin 483 dolar seviyesini gördü. Bu seviyenin ardından bir gerileme görüldü. Bugün ise ons altın 2 bin 393 dolar seviyelerinde. Enflasyondan korunmak isteyenler altına yöneliyor. Altın alarak yatırım yapan vatandaşlarımıza uzun vade tutmalarını öneriyoruz" şeklinde konuştu.

Kaynak:Haber Merkezi

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.