Kütahya’nın Gediz İlçesinde Orman Yangını

Kütahya’nın Gediz İlçesinde Orman Yangını

Kütahya'nın Gediz ilçesinde, Murat Dağı orman bölgesinde bugün saat 16.00 sıralarında yangın başladı. Dumanların hızla yükseldiğini gören köylüler, ilk müdahaleyi yaparak durumu derhal orman ekiplerine bildirdi.

Kütahya'nın Gediz ilçesinde, Murat Dağı orman bölgesinde bugün saat 16.00 sıralarında yangın başladı. Dumanların hızla yükseldiğini gören köylüler, ilk müdahaleyi yaparak durumu derhal orman ekiplerine bildirdi. Olay yerine, Gediz Orman İşletme Müdürlüğü, Gediz Belediyesi ve çevre itfaiye ekipleri sevk edildi. Yangın, rüzgarın etkisiyle kısa sürede büyüdü ve Altıntaş ilçesi sınırlarında bulunan ormanlık alanlara da sıçradı.

Ekipler, yangının kontrol altına alınabilmesi için yoğun bir şekilde çalışmalarına devam ederken, bölgedeki köylüler de yangın söndürme faaliyetlerine aktif olarak destek veriyor. Yangının büyümesiyle birlikte, yerel halk ve profesyonel ekiplerin birlikte yürüttüğü mücadelenin devam ettiği bildirildi. Müdahalelerin sürdüğü bu zorlu süreçte, yangının yayılmaması için büyük bir çaba harcanıyor.

Kaynak:Haber Kaynağı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.