Kusunlar Parkı başıboş bekliyor: Mamak'a güvenlik lazım

Kusunlar Parkı başıboş bekliyor: Mamak'a güvenlik lazım

Mamak'taki Kusunlar Anı Parkı'nda personel eksikliği nedeniyle su israfı ve bakımsızlık yaşanıyor. Vatandaşlar, hijyen sorunu olan tuvaletler ve güvenlik sayısının yeterli olmaması nedeniyle şikayetçi.

Ulus gazetesinden Mert Çebişci'nin haberine göre, Mamak’ta bulunan Kusunlar Anı Parkı’nda vatandaşlar görevli bulunmamasından şikayetçi. Personel eksikliği nedeniyle su kaynaklarının kontrolsüz kullanıldığını ve israfın arttığını söyleyen vatandaşlar, “Ankara gibi su kaynakları dikkatli kullanılması gereken bir şehirde, bu durum ciddi bir soruna dönüşebilir” dedi.

Parkın bazı bölümlerinin kullanılamaz halde olduğunu ve bakımsız kaldığını ifade eden bir vatandaş ise, “Parkımız çok güzel oldu fakat bazı sorunlar yaşıyoruz. En çok istediğimiz şey parkta görevli ve güvenlik sayısının artırılması. Burada bulunacak görevliler çok şeyi değiştirecek” diye konuştu.

Parktaki tuvaletlerin çok pis kaldığını ve cinsiyet tabelalarının olmadığını belirten vatandaşlar yetkililerden bu konuda bir düzenleme talep ediyor.

kaynaklar-bosa-harcaniyor.jpg

PERSONEL TALEBİ

Kusunlar Anı Parkı'nda yaşanan sorunların başında görevli eksikliği geliyor. Parkta sürekli olarak görevli bulunmaması, ziyaretçilerin parkı doğru kullanamamasına ve çeşitli sorunların yaşanmasına sebep oluyor. Görevli personel olmadığı için parktaki düzen ve temizlik sağlanamadığını belirten bir vatandaş, “Parkta görevli kimse bulunmuyor. İnsanlar da kural dinlemeden istedikleri gibi davranıyorlar. Parka bir görevli verilse, buranın düzeninden o sorumlu olsa çok daha iyi olur. Hem kaynaklar boşa gitmez hem de park bir düzene girer” diye konuştu.

dfgbn.jpg

KAYNAKLAR BOŞA HARCANIYOR

Parkta görevli bulunmadığından dolayı su kaynaklarının boşa harcandığını söyleyen vatandaş şu ifadeleri kullandı:

“Özellikle parkta yer alan çeşmelerin ve sulama sistemlerinin kontrolsüz bir şekilde çalışması, su israfına yol açıyor. Ankara gibi su kaynaklarının dikkatli kullanılması gereken bir şehirde, bu durum ciddi bir soruna dönüşebilir. Kaynakların boşa harcanmasının önüne geçmek için parkta sürekli bir görevlinin bulunması ve gerekli kontrollerin yapılması şart”

sdfghjko.jpg

TUVALETLER PİS, TAHRİBAT VAR

Parkta bulunan tuvaletlerin cinsiyet tabelalarının olmaması ve temizliğinin yapılmaması parkın kullanımını olumsuz etkiliyor. Ziyaretçiler tuvaletlerin pisliğinden ve hijyen eksikliğinden şikayetçi.

Çevrede bulunan vatandaşlar, “Parkımız çok güzel oldu fakat bazı sorunlar yaşıyoruz. Bu sorunlar da çözülürse ortaya güzel bir proje çıkmış olur. En çok istediğimiz şey parkta çeşitli görevliler ve güvenlik bulunması. Bu durum çözülürse hijyen sorunu da hallolur. Böyle ufak tefek şeyler hallolursa insanlar daha güvenli bir şekilde gelip gider” şeklinde konuştu.

Kaynak:Ulus gazetesi

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.