Kuşak ve Yol projesi için Ankara'da imzalar atıldı

Kuşak ve Yol projesi için Ankara'da imzalar atıldı

TEPAV ve Çağdaş Çin ve Dünya Araştırmaları Enstitüsü, Kuşak - Yol İnisiyatifi ve Orta Koridor Girişimi'nin uyumlaştırılması üzerine bir araştırma projesi başlattı.

Türkiye Ekonomi Politikaları Araştırma Vakfı (TEPAV) ve Çağdaş Çin ve Dünya Araştırmaları Enstitüsü (ACCWS) iş birliğinde Kuşak - Yol İnisiyatifi ve Orta Koridor Girişimi'nin uyumlaştırılması üzerine bir araştırma projesi başlatıldı.

Projenin imza töreni Ankara'da gerçekleştirildi. Tören sonrası, TEPAV'dan Feride Inan, "Yeni Dönemde Çin'de Reformların Derinleşmesi ve Getirdiği Fırsatlar" başlıklı bir sunum gerçekleştirdi.

Toplantıda ayrıca, Çin Devlet Başkanı Xi Jinping'in Çin Yönetimi kitabının Türkçe baskısı, T.C. Ulaştırma ve Altyapı Bakan Yardımcısı Osman Boyraz’a ve düşünce kuruluşlarına takdim edildi.

KUŞAK - YOL PROJESİ NEDİR?

Bir Kuşak Bir yol Projesi olarak da bilinen proje, Çin devlet başkanı Şi Cinping'in duyurduğu ve İtalya'nın da işbirliği ile 2049 yılında bitirmesi planlanan bir ticaret yolu projesidir. Proje kapsamına göre, kara ayağını oluşturan İpek Yolu Ekonomik Kuşağı ile Çin, Kazakistan ve Moğolistan'dan başlayan, Rusya ve İran üzerinden Avrupa'ya ulaşacak şekilde demir yolu bağlantıları oluşturulması ve bölge ülkeleri ile ticareti artırmak amaçlanmaktadır.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.