Kulisler hareketlendi: Irak'a operasyon için kritik tarih

Kulisler hareketlendi: Irak'a operasyon için kritik tarih

Türkiye’nin Irak’ta terör örgütüne yönelik başlatması beklenen operasyonla ilgili kulislerde tarih konuşulmaya başlandı. Meclis kulislerinde operasyonun adının “Misak-ı Milli” olacağı da konuşuluyor. İşte detaylar…

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın geçtiğimiz aylarda sinyalini verdiği “Irak’a operasyon” ile ilgili yaz aylarının gelmesinin ardından kulisler hareketlendi. Terör örgütü PKK'yı daha güneye itmek ve Kalkınma Yolu Projesi'ni güvence altına almak isteyen Türkiye’nin yaz aylarında operasyon başlatacağı iddia edilmişti. Meclis kulislerinde operasyon için tarih konuşulmaya başlandı.

Türk ve Irak ordusunun Kandil, Süleymaniye, Mahmur ve Sincar’a ortak operasyon düzenleyeceği ve MİT’in de eş zamanlı olarak elebaşlarına operasyon yapacağı belirtiliyor. Türkiye Büyük Millet Meclisi (TBMM) kulislerinde operasyonun Ağustos ayında yapılabileceği konuşuluyor. Irak’a yönelik bu operasyonun adının ise “Misak-ı Milli” olacağı iddia ediliyor.

operasyon.jpg

“ÇEMBERİ TAMAMLAYACAĞIZ”

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Mart ayının başındaki Kabine toplantısının ardından yaptığı açıklamada “Çemberi tamamlayacağız” demişti. Operasyonun sinyalini veren Erdoğan, "Irak sınırlarımızı güven altına alacak çemberi tamamlamak üzereyiz. İnşallah bu yazın Irak sınırlarımızla ilgili meseleyi kalıcı olarak çözüme kavuşturmuş olacağız. Türkiye'yi, güney sınırları boyunca kuracağı bir teröristanla dize getireceğini düşünenlere yeni kabuslar yaşatacak hazırlıklarımız var" ifadelerini kullanmıştı.

DİPLOMASİ TRAFİĞİ DE HIZLANMIŞTI

Aralık ayında Dışişleri Bakanı Hakan Fidan’ın Irak ziyaretiyle başlayan diplomasi trafiği, Milli Savunma Bakanı Yaşar Güler ve MİT Başkanı İbrahim Kalın’ın Irak’a gitmesiyle devam etmişti. Irak heyetinin de Türkiye’ye ziyarette bulunduğu diplomasi trafiğinde Cumhurbaşkanı Erdoğan’da Nisan ayında Irak’a gitmişti.

 İnternet Editörü
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.