Kübra Güran Yiğitbaşı kimdir? Kübra Güran Yiğitbaşı nereli, kaç yaşında?

Kübra Güran Yiğitbaşı kimdir? Kübra Güran Yiğitbaşı nereli, kaç yaşında?

Kübra Güran Yiğitbaşı son günlerde internette en çok aranan isimlerden biri oldu. Peki, Kübra Güran Yiğitbaşı kimdir? Kübra Güran Yiğitbaşı nereli, kaç yaşında?

Kübra Güran Yiğitbaşı vatandaşlar tarafından arama motorlarında en çok aranan isimlerden biri oldu. Kübra Güran Yiğitbaşı kimdir? Kübra Güran Yiğitbaşı nereli, kaç yaşında? Soruları sıkça soruluyor. Bizler de sizler için bu soruların cevaplarını derledik. İşte detaylar…

KÜBRA GÜRAN YİĞİTBAŞI KİMDİR?

Türkiye’nin ilk başörtülü valisi olarak bilinen Kübra Güran Yiğitbaşı, 1979 Ankara’da dünyaya geldi. Aslen Afyonkarahisarlıdır. Ankara Üniversitesi İletişim Fakültesi Radyo Televizyon ve Sinema bölümünden mezun olmuştur.

İstanbul Ticaret Üniversitesi Uygulamalı Psikoloji Ana Bilim Dalı'nda yüksek lisans yaptı. Marmara Üniversitesinde Sosyal Bilimler Enstitüsü'ne bağlı Gazetecilik Ana Bilim Dalı'nda doktorasını tamamladı. Marmara Üniversitesi Gazetecilik Bölümü'nde Yardımcı Doçent ve Doçent olarak görev yaptı. 'Çocuk Yayınları ve Dışa Açılım' isminde bir kitap yayınladı.

2022 yılında Türkiye’nin ilk başörtülü kadın valisi olarak Afyonkarahisar’a atandı.

Haber Merkezi / www.gazeteilksayfa.com

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.