Körler sağırlar birbirini ağırlar: Tarihe kara bir leke olarak geçti

Körler sağırlar birbirini ağırlar: Tarihe kara bir leke olarak geçti

ABD, İsrail’e koşulsuz desteğini bir kez daha ortaya koyarak, soykırım ile suçlanan İsrail Başbakanı Binyamin Netanyahu'yu Kongre'de ağırladı. Netanyahu'nun konuşması sırasında ayakta alkışlanması, birçok kesim tarafından büyük tepkiyle karşılandı.

ABD, İsrail’e koşulsuz desteğini bir kez daha ortaya koyarak, soykırım ile suçlanan İsrail Başbakanı Binyamin Netanyahu'yu Kongre'de ağırladı. Netanyahu'nun konuşması sırasında ayakta alkışlanması birçok kesim tarafından büyük tepkiyle karşılandı.

Gazze başta olmak üzere Filistin topraklarındaki katliamlardan sorumlu tutulan Netanyahu, ABD Kongresi'nde yaptığı konuşmada, işlediği suçlara bahaneler sıraladı ve ABD yönetimine teşekkür etti. Teşekkür ve alkışlar, birçok insan hakları savunucusu ve politikacı tarafından "insanlık adına kara bir gün" olarak nitelendirildi.

Netanyahu, konuşmasında 39 binden fazla Gazzeli sivilin kanını taşıyan bir lider olarak, Uluslararası Ceza Mahkemesi Başsavcısı tarafından tutuklanması talep edilmiş bir isim. Buna rağmen ABD Kongresi'nde bulunması ve alkışlanması, ABD'nin İsrail’e olan desteğini bir kez daha gözler önüne serdi.

2.jpg

ABD GÖRMEZDEN GELİYOR

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Netanyahu'nun ABD Kongresi'nde alkışlanmasını sert bir şekilde eleştirdi. 11 Temmuz'da Newsweek'e verdiği röportajda Erdoğan, "Masum insanların tedavi için gittikleri hastanelerde, ambulanslarda, pazar yerlerinde, insani yardımların dağıtıldığı merkezlerde ve güvenli olarak tanımlanan bölgelerde İsrail tarafından acımasızca öldürülmesinin en ağır insan hakları ihlali olduğuna inanıyoruz. Ancak ABD yönetimi bu ihlalleri görmezden gelmekte ve İsrail'e en büyük desteği vermektedir. Bunu da bu ihlallerin suç ortağı olma pahasına yapmaktadır," ifadelerini kullandı.

Netanyahu'nun konuşması sırasında Kongre içinde ve dışında protestolar eksik olmadı. Filistin kökenli Demokrat vekil Rashida Tlaib, Netanyahu’yu hedef alarak "savaş suçlusu" pankartı tuttu. Tlaib, İsrail'in Filistinlilere yönelik eylemlerini şiddetle eleştirirken, Netanyahu’nun ABD’de ağırlanmasını ve alkışlanmasını kınadı.

 Muhabir
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.