Köpeklerin saldırdığı Tunahan’a kan aranıyor

Köpeklerin saldırdığı Tunahan’a kan aranıyor

Aylar önce Bağlum’da köpek saldırısına uğrayan ve aylarca hastanede tedavi gören 10 yaşındaki Tunahan Yılmaz için acil kan aranıyor. Küçük Tunahan’a lazım olan kanın gireceği ameliyatta kullanılacağı öğrenildi.

Ankara’da Kafkas Mahallesi'nde 7 Aralık 2023 tarihinde sahipsiz köpeklerin saldırısı sonucu ağır yaralanan Nurettin Demirer İlkokulu öğrencisi Tunahan Yılmaz'ın Hacettepe İhsan Doğramacı Çocuk Hastanesi'ndeki tedavisi tamamlanmış ve taburcu edilmişti. Devam eden süreçte tedavisi süren küçük Tunahan, bir kez daha ameliyata girecek. Tunahan’ın ailesi ve tanıdıkları, yeni ameliyat öncesi Tunahan için kan arayışına çıktı.

Ailesi tarafından sosyal medya uygulamalarında paylaşılan görselde Tunahan’ın kan bilgileri verilerek kan arayışı içinde olduklarına değinildi. İşte Tunahan için gerekli olan kan bilgileri:

Hacettepe Hastanesinde Yatmakta olan 10 yaşındaki Tunahan Yılmaz için ACİL A Rh+ kana ihtiyaç vardır.

Kan vermek isteyen duyarlı vatandaşların Kızılay kan şubelerinde hasta adına kan vermeleri ya da Hacettepe Hastanesi’ne başvurmaları gerekmektedir.

“KAN BAĞIŞI HAYAT KURTARIR”

Kan bağışı, acil durumlarda hayat kurtarmak için hayati önem taşır. Her yıl binlerce insan kan nakline ihtiyaç duymaktadır ve kan bağışı bu ihtiyacı karşılamanın tek yoludur.

Kan bağışı sadece hastalara değil, bağışçıya da fayda sağlar. Kan bağışı, kalp hastalığı riskini azaltmaya, kolesterol seviyelerini düşürmeye ve bağışıklık sistemini güçlendirmeye yardımcı olur.

 İnternet Editörü
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.