Köpek Asil kimdir, ne yaptı?

Köpek Asil kimdir, ne yaptı?

Depreme Hatay’da yakalanan Azize Akın, üç kızıyla birlikte Golden Retriever cinsi köpek 'Asil' sayesinde enkaz altında kalmaktan kurtulduklarını söyledi. Peki, Köpek Asil kimdir, ne yaptı?

Kahramanmaraş merkezli 7,7 ve 7,6 büyüklüğünde meydana gelen iki büyük yıkıcı depremlerde, Hatay’ın Antakya ilçesindeki Ilgım Apartmanı’nın 1’inci katında oturan Azize Akın kızları Bilgen Çetin, Burcu Çetin ve Aliye Çetin, köpekleri “Asil” sayesinde hayatta olduklarını belirtti. Bir anda ülke gündemine oturan Asil, arama motorlarında merak konusu oldu. Peki, Köpek Asil kimdir, ne yaptı? İşte tüm detaylarıyla “Asil” haberimizin devamında:

haberici-asil.jpg

ASİL KİMDİR?

Köpek Asil, Golden Retriviver cinsi bir köpektir. Sahibi onu 5 yıl önce barınaktan almıştır. Asil, diğer köpeklere göre sakinliğiyle bilinir. Barınaktan alınmasının ardından bir süre sonra bahçeden kaçarak başka bir köpekten bulaşıcı kanser türü “Transmissible venereal tümör” kapmıştır. Sahiplerinin sevgisi sayesinde kanseri yenmiştir. Asil ayrıca kalp krizi de geçirmiştir.

habericiiiii-asil.jpg

SAHİPLERİNİN HAYATINI KURTARDI

Normalde çok sakin olan 'Asil'in olağan dışı sesler çıkardığını söyleyen Azize Akın, "Çok havlıyordu. Tırnaklarını bileğime geçirip, beni yataktan düşürdü. O hareketlerine önce anlam veremedik ancak hemen akabinde deprem oldu. O zaman depremi hissedip, bizi ve komşuları uyandırdığını anladık. Köpeklerin depremi önceden hissetme sezgisinin olduğunu duymuştuk, biliyorduk ama bizim başımıza gelene kadar anlamamıştık. Bina yıkılmadan son anda dışarı çıkıp, canımızı kurtardık" ifadelerinde bulundu.

Eray Zobu / www.gazeteilksayfa.com

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.