Konuşabilmek
İki kişinin karşılıklı sohbet etmesi oldukça azaldı. Sohbet etmek bitmedi değil hala yaşamını sürdürüyor fakat geçmiş zamanlara oranla içeriği tamamen bitti.
Sohbetlerin içeriği şuan hayatımızı ele geçiren sosyal medyadan ibaret. Eskiden gerçek yaşamda olan olaylar konuşulurken şimdi konular ellerdeki telefonlarda gösterilen hayattan ibaret. Bunda şu yaş grubu ya da bu kitle denmesi sanırım doğru değil.
Çünkü sosyal medya hayatımızın göbeğine öyle bir girdi ki yaşlıların bile diline dolandı. Aman Ayşe ne paylaşmış gördün mü, aman Fatma nere gitmiş derken hayatımız tam manasıyla telefondaki hayattan ibaret. İki üç kişinin toplanıp bir araya gelince konuştukları da öyle ilimden bilimden kitaptan değil tamamen arkadaş grubu içinde tutunmak için başkalarının dedikodusunu yapmak.
Çünkü dedikodu yapmasa, onları güldürme çabasına girmese o arkadaşlarını da yitirecek. Gayesi sadece tutunmak olan arkadaşlık topluma nasıl bir fayda sağlar? Kitap okumamış, bilimden habersiz, eğitimi olmayan kişi ile nasıl arkadaşlık kurulur ki? Ama şimdiki arkadaşlıkların bu tarz şartları olmadığı için çok kolayca kuruluyor.
Konuşulan konularda karşı taraf için fayda görmesi lazım. Konuşayım da ne olursa olsun diye düşünülmemeli. Gereksiz söz söylemektense sükût altındır. Gençliğimizin içine hapsolduğu sanal ortamdan uzaklaşması kitap okuyarak gerçek hayata dönmesi gerekir. Yoksa eğitim açısından körelmiş bir toplum olmamız yakındır. Eğitimi bitmiş bir topluma da kim olursa olsun her istediğini yaptırır. Sonucunda korkunç senaryolar ile yüzleşiriz.
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.