Kongo, "Maymun Çiçeği Aşı Kampanyasına" başladı: İlk aşılama Goma'da gerçekleşti

Kongo, "Maymun Çiçeği Aşı Kampanyasına" başladı: İlk aşılama Goma'da gerçekleşti

Kongo Demokratik Cumhuriyeti, maymun çiçeği (mpox) virüsüne karşı aşı kampanyasını başlattı. Sağlık çalışanları ilk sırada yer alırken, sınırlı kaynaklar nedeniyle kampanyanın kapsamı hakkında uyarılar yapıldı.

Kongo Demokratik Cumhuriyeti'nde sağlık yetkilileri, maymun çiçeği (mpox) virüsüne karşı aşı kampanyasının başladığını duyurdu. Goma kentindeki bir hastanede gerçekleştirilen törenle kutlanan kampanya, öncelikli olarak sağlık çalışanlarını hedef alıyor.

Kongo Demokratik Cumhuriyeti Sağlık Bakanlığı, sınırlı kaynaklar nedeniyle aşı kampanyasının kapsamı hakkında uyarıda bulundu. Şu anda 265 bin doz aşının mevcut olduğu ancak daha fazla aşının yakın zamanda temin edileceği bildirildi.

Dünya Sağlık Örgütü (DSÖ) Afrika Direktörü Matshidiso Moeti, aşının kullanıma sunulmasının, virüsün yayılmasını sınırlamak ve toplumun güvenliğini sağlamak açısından önemli bir adım olduğunu ifade etti. Kongo Demokratik Cumhuriyeti, 2024 yılı başından itibaren 30 binden fazla şüpheli ve doğrulanmış vaka ile 990 ölüm bildirdi. DSÖ'ye göre, bu sayı, yıl içinde Afrika'dan bildirilen vakaların yüzde 90'ını oluşturuyor.

Kaynak:Haber Kaynağı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.