Koç Holding ne kadar bağış yaptı? Ali Koç bağış yaptı mı?

Koç Holding ne kadar bağış yaptı? Ali Koç bağış yaptı mı?

Türkiye deprem sonrası tek yürek oldu ve milyarlarca lira bağış toplandı. İnsanlar ise büyük şirketlerin ne kadar bağışladığını merak etmeye başladı. Peki, Koç Holding ne kadar bağış yaptı? Ali Koç bağış yaptı mı?

Kahramanmaraş Pazarcık ve Elbistan’da meydana gelen 7,7 ve 7,6 büyüklüğündeki iki yıkıcı deprem sonrası binlerce yapı yerle bir olmuş ve yüzlerce vatandaşımız ölmüş ve yaralanmıştı. Depremin yaraları sarılmaya çalışılıp, arama-kurtarma faaliyetlerine bir umut hala devam edilirken bir yandan da depremzede vatandaşlarımızın yeme, içme ve barınma ihtiyaçlarının giderilmesi için tüm Türkiye seferber olmuş durumda. Devlet ve millet tek yürek olarak depremzede vatandaşların ihtiyaçlarının giderilmesi noktasında canla başla mücadele ederken büyük şirketlerin bağış miktarları da insanlar tarafından merak edilmeye başlandı. İnsanlar, Ülker yardım yaptı mı? Sabancı ne kadar bağışladı? Ali Koç depreme ne kadar bağış yaptı? Gibi soruların cevaplarını aramaya başladı. Peki, Koç Holding ne kadar bağış yaptı? Ali Koç bağış yaptı mı? Tüm detaylar haberimizde:

vehbi koç vakfı logosu

KOÇ HOLDİNG 2 MİLYAR LİRA KAYNAK SAĞLADI

Deprem sonrası devletin ve milletin yardımlarının yanı sıra birçok önemli kuruluşlar, şirketler ve holdinglerde yardım kampanyaları yapmaya devam ediyor. Bu kapsamda Koç Holding de deprem bölgesi için 2 milyar Türk Lirası destekte bulundu. Holding olarak yaptıkları açıklamada, holding bünyesine bağlı şirketler, Vehbi Koç Vakfı (KVK) ve VKV Sağlık Kuruluşlarıyla beraber bölgedeki yaraların sarılması ve ihtiyaç sahibi vatandaşların ihtiyaçlarının giderilmesi için bölgeye 2 milyar Türk Lirası büyüklüğünde bir kaynak aktarıldığını bildirildi.

vkv sağlık kuruluşları

117 AFETZEDE KURTARILDI

Yıkıcı deprem sonrası binlerce vatandaşımız enkaz altında kalmıştı. Koç Holding bünyesine bağlı şirketlerde çalışan profesyonel ekipleri ile arama kurtarma çalışmalarına katıldıklarını duyurdu. AFAD ile koordinasyon halinde çalışan 531 kişilik arama kurtarma ekibi, enkaz altından 117 kişiye can oldu. Ayrıca holding, çalışmaların yalnızca arama kurtarma faaliyetleriyle sayılı kalınmadığının altı çizerek acil ihtiyaç gereksinimleri için çeşitli kurumlar nezaretinde bölge halkının yanında olduklarını söyledi.

koç holding depremzedelere ne kadar bağış yaptı

KOÇ HOLDİNG HANGİ ALANDA BAĞIŞ YAPTI?

Depremin meydana geldiği ilk andan itibaren tüm güçleriyle seferber olduklarını bildiren Koç Holding, şimdiye kadar 200 milyon lira değerinde bir katkıda bulunduklarını söyledi. Bütün bunların yanı sıra bundan sonraki süreç içinde yapacaklarından bahseden holding, müşterilerinin ve iş ortaklarının ihtiyacı kadar finansal destek sağlayacaklarının da altını çizdi. Evini kaybetmiş ya da evleri oturulacak durumda olmayan vatandaşlar içinde düşündükleri projelere değinen holding; barınma, sağlık, eğitim ve depremden olumsuz anlamda etkilenen çocuklar içinde ek olarak 1 milyar 800 milyon liralık bir destek hazırladıklarına değindi.

konteyner kent

KONTEYNER ŞEHİR KURULACAK

Deprem felaketi ile evleri yıkılmış olan ya da evleri oturulamayacak durumda olan vatandaşlar içinde hazırlık içerisinde olan Koç Holding, yaptıkları açıklama ile konteyner kentler kuracaklarını aktardı. Devletin yetkili kurumlarının göstereceği belirli noktalara tam 5 bin adet konteyner yerleştireceklerinin altını çizen holding, geçici yaşam için bölge halkına sosyal imkânları olan bir konteyner şehir kuracaklarını anlattı.

Bütün bu yardımların yanı sıra holding çatısı altında yalnızca maddi desteğin yeterli olmayacağı vurgusunu yapan Koç Holding, uzmanlık alanlarına göre, deneyim ve iş gücü olarak bünyesindeki şirketlerde çalışan 110 bin kişilik ekibi sahaya sürüp manevi anlamda da bölge halkının yanında olduklarını hatırlattı.

Bedirhan Şahin / www.gazeteilksayfa.com

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.