KKTC Bayrağı ne zaman kabul edildi?

KKTC Bayrağı ne zaman kabul edildi?

KKTC Bayrağı ne zaman kabul edildi? Sorusu merak ediliyor. Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti’ni temsil eden KKTC Bayrağı ne zaman kabul edildi?

KKTC Bayrağı ne zaman kabul edildi? Sorusu merak ediliyor. Beyaz fon üzerine üstte ve altta olmak üzere iki, kırmızı, boydan boya şerit ortada kırmızı renkli ay yıldızdan oluşan KKTC Bayrağı ne zaman kabul edildi?

KKTC ve Türk Bayrağı fotoğrafı

KKTC BAYRAĞININ ANLAMI NEDİR?

Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti kurulduktan iki gün sonra, 17 Kasım 1983 günü KKTC Bakanlar Kurulu devletin bayrağını tartıştı. Buna rağmen devletin ilk dört ayı boyunca Türk bayrağı kullanılmaya devam etti. Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti bayrağı, 7 Mart 1984 tarihinde Cumhuriyet Meclisi tarafından onaylanmıştır. Bayrağı tasarlayan Kıbrıslı Türk ressam Emin Çizenel'dir.

Kuzey Kıbrıs bayrağının simge anlamlarının ne olduğuna ilişkin resmi bir açıklama yoktur. Bazı kaynaklara göre ay yıldız Türklüğü, kırmızı renk Kıbrıslı Rumlarla meydana gelen çatışmalarda dökülen Kıbrıslı Türk kanını, beyaz barışı, üstteki kırmızı şerit Türkiye'yi, alttaki kırmızı şerit Kuzey Kıbrıs'ı ve şeritlerin düz ve paralel olması "Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti'nin sonsuza kadar süreceğini" simgelemektedir.

Mert Dokuzoğlu / www.gazeteilksayfa.com

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.