Kısa Çalışma Ödeneği nedir, kimler yararlanabilir?

Kısa Çalışma Ödeneği nedir, kimler yararlanabilir?

Kahramanmaraş merkezli gerçekleşen depremlerden etkilenen çalışanlara ve işyerlerine kısa çalışma ödeneği ve nakdi ücret desteği uygulanacak. Kısa çalışma ödeneği, sigorta fonundan karşılanacak. Peki, kısa çalışma ödeneği nedir, kimler yararlanabilir?

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığından alınan bilgiye göre, Kahramanmaraş’ta gerçekleşen depremlerden etkilenen depremzedelere kısa çalışma ödeneği ve nakdi ücret desteği uygulanması kararlaştırıldı. Cumhurbaşkanlığı Kararnamesinin ilerleyen süreçte Resmi Gazete’de yayımlamaması bekleniyor. Peki, kısa çalışma ödeneği nedir, kimler yararlanabilir? Tüm merak edilenler haberimizin devamında:

haberici.jpg

KISA ÇALIŞMA ÖDENEĞİ NEDİR?

Genel ekonomik, sektörel, bölgesel kriz veya zorlayıcı nedenlerden ötürü iş yerindeki haftalık çalışma sürelerinin geçici olarak en az üçte bir oranında azaltılması veya süreklilik koşulu aranmaksızın iş faaliyetinin tamamen veya kısmen durdurulması halinde 3 ayı aşmamak üzere sigortalılara çalışamadıkları için gelir desteği sağlayan bir uygulamadır.

KİMLER YARARLANABİLİR?

Kısa çalışmanın başladığı tarih itibarıyla son 120 gün hizmet akdine tabi olması ve son 3 yılda en az 600 gün süreyle prim ödeme şartlarını taşıması halinde ilgililer kısa çalışma ödeneğinden yararlanabilir.

Mert Dokuzoğlu / www.gazeteilksayfa.com

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.