Kış geliyor, tarih verildi! Sıcaklık 10 derece düşecek!

Kış geliyor, tarih verildi! Sıcaklık 10 derece düşecek!

Meteoroloji uzmanı Prof. Dr. Orhan Şen, sosyal medya hesabından kar yağışının başlayacağı tarihi duyurarak, vatandaşlara kış hazırlıkları yapmaları konusunda uyarıda bulundu.

Küresel ısınma ve iklim krizi, mevsimlerin belirginleşmesini engelleyerek insanları şaşkına çevirdi. Ekim ayının ortasına gelinmesine rağmen hâlâ yazdan kalma günlerin yaşanması, sokakta farklı giyim stillerinin bir arada görünmesine neden oldu.

Bir yanda kalın mont ve çizmeleriyle dolaşanlar, diğer yanda tişört giyen insanlar görmek mümkün. Bu karmaşa, vatandaşların havaların ne zaman gerçek anlamda sonbahara dönüşeceğini merak etmesine neden oluyor.

“KIŞLIKLARI ÇIKARTIN”

Tam bu sırada, kar sevenlerin gözü yaşlı kalmasın diye devreye giren Prof. Dr. Orhan Şen, sosyal medya üzerinden önemli açıklamalarda bulundu.

Önümüzdeki perşembe gününden itibaren sıcaklıkların önemli derecede düşeceğini belirten Şen,

"Kışlıkları çıkartın, sobaları hazırlayın. Perşembeden itibaren kışa dönük sonbahar havası geliyor. Anadolu’nun dağlarına kar yağar. Önümüzdeki hafta sonu Anadolu’da kar yağışı görülecek." şeklinde ifadeler kullandı.

10 DERECE DÜŞECEK

Prof. Dr. Şen, ayrıca sıcaklıkların yağışlarla birlikte 10 derece kadar düşeceğini belirtti. Bu durum, özellikle kış koşullarının hâkim olacağına işaret ediyor ve vatandaşların kış hazırlıkları için zamanlarının geldiğini vurguluyor.

Kaynak:Haber Merkezi

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.