Kırşehir’de konuşan Erbaş’tan çarpıcı Narin açıklaması

Kırşehir’de konuşan Erbaş’tan çarpıcı Narin açıklaması

Diyanet Başkanı Ali Erbaş, Kırşehir’de yaptığı konuşmada, Diyarbakırlı 8 yaşındaki Narin’in hunharca katledilmesiyle ilgili dikkat çeken ifadeler kullanırken, idamsa idam dedi.

Diyanet Başkanı Prof. Dr. Ali Erbaş, Ahi Evran Üniversitesi'nde düzenlenen 7'nci Uluslararası Ahilik Sempozyumu'nda yaptığı konuşmada, Diyarbakırlı 8 yaşındaki Narin’in hunharca katledilmesiyle ilgili dikkat çeken ifadeler kullandı.

İDAMSA İDAM

Diyanet Başkanı, Ahiliğin en önemli alanlarından birisinin dayanışma olduğunu anlatırken, konuyu Narin cinayetine getirip şunları kaydetti:

“8 yaşındaki kızımızı katlettiler. Ne olacak peki? Bulunsa, katil tespit edilse ne olacak? Kaç sene yaşarsa yaşasın; peki bizim acımız dinecek mi? Caydırıcılık özelliği olan bir kanun işletmiş olacak mıyız? 2 yaşındaki bebeğe yapılanları görüyorsunuz. Kanunlarda caydırıcılık var mı? İsterseniz bin sene ceza verin. Yatarım, nasıl olsa yemeğim de geliyor. Efendim, suyum da veriliyor. Caydırıcı mı bu? İşte bunu düşünmemiz lazım. Caydırıcı olması, ölümse ölüm. İdamsa idam öyle değil mi? Nasıl caydıracağız?"

Kaynak:www.gazeteilksayfa.com

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.