Kırşehir 7 bölgeye ayrıldı: İlçe ilçe ne ekilip ne ekilmeyeceği belirlendi

Kırşehir 7 bölgeye ayrıldı: İlçe ilçe ne ekilip ne ekilmeyeceği belirlendi

Mevsimsel etkiler nedeniyle Kırşehir 7 ayrı bölgeye ayrıldı. 2025’te hangi ilçede ne ekilip hangi ilçede ne ekilmeyeceği belirlendi. İşte o ürünler:

Kırşehir Ziraat Odası Başkanı Mevlüt Toprak, ildeki mevsimsel etkiler nedeniyle bölgesel üretim planlaması yaptıklarını açıkladı. Şehrin 7 ayrı bölgeye ayrıldığını belirten Mevlüt Toprak, 2025’te hangi ilçede ne ekilip hangi ilçede ne ekilmeyeceğini açıkladı.

İHA’nın haberine göre, Ziraat Odası Başkanı Mevlüt Toprak, Kırşehir’de mevsimsel etkiler nedeniyle bölgesel üretim kayıpları meydana geldiğini belirterek "Kırşehir’de her ilçe ayrı ayrı üretim havası olacak" dedi.

7 ÜRETİM BÖLGESİNE AYRILDI

Çiftçinin 2024 yılında istediği verimi elde edemediğini söyleyen Ziraat Odası Başkanı Mevlüt Toprak, "Mevsimsel etkiler nedeniyle de rekoltede yüzde 50 oranında üretim kayıpları yaşadı. Bir önceki yıla oranla ekonomik kayıplar yaşandı. Kırşehir yeni üretim planlamasıyla 7 üretim bölgesine ayrıldı. 2025 yılı için Arpa, Buğday ve Nohut bekliyoruz. Sulak alanlarda ise Patates, Soğan ekimlerinde üretim artışları beklemekteyiz. Her ilçe ayrı ayrı üretim havzası olacak" dedi.

mevlut-toprak.jpg

2024 yılının tarımda verim düşüklüğüyle tamamlanmasının ardından çiftçi, iklim şartları ve girdi maliyetleri artışıyla karşılaşarak beklenen oranın altında hasatla karşılaştı. 2025 yılı içinse çiftçi, yeni destekleme modeliyle tarımsal üretimde kaybı karşılamak istiyor.

Kaynak:www.gazeteilksayfa.com

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.