Kırsal Kalkınmada Uzman Eller nedir, nasıl başvuru yapılır?

Kırsal Kalkınmada Uzman Eller nedir, nasıl başvuru yapılır?

TARIM ve Orman Bakanlığı, 'Kırsal Kalkınmada Uzman Eller' projelerine 2023 yılı başvurularının başladığını açıkladı. Peki, Kırsal Kalkınmada Uzman Eller nedir, nasıl başvuru yapılır?

Bakanlığın paylaştığı yazılı açıklamaya göre, Tarım Reformu Genel Müdürlüğü Kırsal Kalkınma Daire Başkanlığı'nca, 81 ilde yürütülen 'Kırsal Kalkınmada Uzman Eller' projelerine 2023 yılı başvuruları başladı. Peki, Kırsal Kalkınmada Uzman Eller nedir, nasıl başvuru yapılır? İşte proje hakkındaki tüm detaylar:

Kırsal Kalkınmada Uzman Eller projesi ile ilgili tarım fotoğrafı

KIRSAL KALKINMADA UZMAN ELLER NEDİR?

Kırsal Kalkınmada Uzman Eller Projesi kapsamında, başvurusu uygun bulunan girişimcilere, yüzde 100 hibe desteği verilecek. Kırsalda yaşayan veya yaşamayı taahhüt eden tarım, hayvancılık, ormancılık, gıda ve su ürünleri alanlarında eğitim veren üniversitelerin fakülte ve meslek yüksekokulları ile Millî Eğitim Bakanlığı'na bağlı tarım, hayvan yetiştiriciliği ve sağlığı, laboratuvar hizmetleri ve gıda teknolojisi alanlarında eğitim veren lise ve dengi okullardan mezun kişilere; bitkisel üretim, hayvancılık, gıda ve su ürünleri sektörlerinde uygulayacakları projeler için hibe desteği verilecek.

Kırsal Kalkınmada Uzman Eller projesi kapsamında hasat

100 BİN TL’DEN 250 BİN TL’YE ÇIKARILDI

Tarım ve Orman Bakanlığı tarafından yapılan açıklamada, “2022 yılında 81 ilimizde uygulanan Projede hibe tutarı kişi başı 100 bin TL olarak belirlenmiş olup yatırımını tamamlayan 1023 kişiye hibe ödemesi yapılmıştır. 14/1/2023 tarihli ve 32073 sayılı Resmî Gazete'de yayımlanarak yürürlüğe giren Karar değişikliği ile uygulanacak projelerin amacına ulaşması, sürdürülebilirliği ve kırsal kalkınmaya katkısını artırmak için hibe tutarı 250 bin Türk Lirasına çıkarılmıştır” denildi.

Kırsal Kalkınmada Uzman Eller projesine nasıl başvuru yapılır

NASIL BAŞVURU YAPILIR?

Kırsal Kalkınmada Uzman Eller” projesine, kırsalda yaşayan veya yaşamayı taahhüt eden tarım, hayvancılık, ormancılık, gıda ve su ürünleri alanlarında eğitim veren üniversitelerin fakülte ve meslek yüksekokulları ile Millî Eğitim Bakanlığı'na bağlı tarım, hayvan yetiştiriciliği ve sağlığı, laboratuvar hizmetleri ve gıda teknolojisi alanlarında eğitim veren lise ve dengi okullardan mezun kişiler başvurabilecek. Bu şartları sağlayan kişiler başvurularını e-devlet şifrelerini kullanarak 8 Mayıs 2023 saat 23.59'a kadar https://uzmaneller.tarimorman.gov.tr adresi üzerinden online olarak yapabilecek. Başvuruda zorunlu belge ve dokümanlar da online olarak yüklenecek.

Eray Zobu / www.gazeteilksayfa.com

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.