Kiracılardan ilk açıklama geldi: Ev sahibi-kiracı çatışması büyüyecek

Kiracılardan ilk açıklama geldi: Ev sahibi-kiracı çatışması büyüyecek

Kiracılar Dayanışması Platformu Kurucusu Cengiz Kul, kira artışında yüzde 25 sınırının kaldırılmasıyla, mülk sahipleri ile kiracılar arasında süregelen çatışmaların artacağını belirtti. Kul, “Yeni dönemde ilişkiler daha da bozulacak” dedi.

Kiracılar Dayanışması Platformu Kurucusu Cengiz Kul, kira artışına getirilen yüzde 25'lik sınırın mülk sahipleri ile kiracılar arasında süregelen çatışmaları artırdığını belirtti. Kul, “Yeni dönemde ev sahipleri ile kiracılar arasındaki ilişkiler daha da bozulacak” dedi.

1-004.jpg

“YÜZDE 25 UYGULANMIYORDU”

Kul, dar gelirli vatandaşların mülk sahipleriyle yaşadığı sorunların karakolluk ve adliyelik olduğunu ve adliyelerdeki tek dayanağın yüzde 25 sınırı olduğunu vurguladı. Ancak adliyelerin sınırı tanımadığını ifade eden Kul, “Kiracıların adalete olan güvenleri sarsıldı. Şimdi de kira artışında yüzde 25'lik sınır sona erdi şeklinde açıklamalarda bulunuyorlar. Kime göre neye göre yüzde 25’lik sınır kaldırıldı? Ülkeler haklarına sahip çıkarken bizim ülkemizde sadece mülteci haklarına sahip çıkılıyor. Yardımlar mültecilere yapılıyor ülkemizde” şeklinde konuştu.

Başkan Kul, kira artış oranlarının 12 aylık ortalama enflasyona göre belirleneceğini hatırlatarak, “Uygulamanın sona ermesiyle birlikte kiralarda yeniden Tüketici Enflasyonu belirleyici olacak” dedi.

Kaynak:gazeteilksayfa.com

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.