Kira zammında enflasyon dönemi: Yarı yarıya zam riski

Kira zammında enflasyon dönemi: Yarı yarıya zam riski

Kira fiyatlarının belirlenmesinde yeniden enflasyon geçerli olacak. 1 Temmuz itibariyle başlayacak enflasyonla belirleme döneminde kiracılar yarı yarı zam riskiyle karşı karşıya kalacak.

Fahiş fiyat artışı ve yüksek enflasyon nedeniyle 2 yıl önce uygulamaya konulan "Kirada yüzde 25 zam sınırı" 1 Temmuz itibariyle sona eriyor. Yarından itibaren kira zamları yine 12 aylık enflasyon ortalamasına göre belirlenecek. Zamda tavan sınır, 12 aylık enflasyon ortalaması olacak.

YARI YARIYA ZAM RİSKİ

Mayıs ayında 12 aylık enflasyon ortalaması yüzde 61,51 olarak açıklanmıştı. Bu veriye göre, 20 bin TL kira ödeyen bir kişi, zam durumunda yarı yarıya kira artışıyla karşı karşıya kalacak.

TÜİK ENFLASYONU AÇIKLAYACAK

Türkiye İstatistik Kurumu (TÜİK), Haziran ayı enflasyonunu 3 Temmuz Çarşamba günü açıklayacak. Haziran ayı enflasyonuyla birlikte ortaya çıkacak 12 aylık ortalama, konut kiraları için üst zam oranını belirleyecek.

KONUTTA EN ÇOK ARTIŞ ANKARA'DA

Merkez Bankası'nın açıkladığı Nisan ayı konut fiyat endeksine göre, konut fiyatları en çok Ankara’da arttı. Bir yıllık artış Başkentte yüzde 58,9 olarak açıklandı. Nisan'da konut birim metrekare fiyatı Ankara'da 25 bin 609,5 TL oldu.

 İnternet Editörü
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.