Kimse dışarı çıkamıyor: Daha da sürecek!

Kimse dışarı çıkamıyor: Daha da sürecek!

Şanlıurfa, Kahramanmaraş ve Adıyaman'da sıcak hava etkisini artırıyor. Termometreler 47 dereceyi gösteriyor, vatandaşlar serinlemek için çare arıyor.

Türkiye'nin güneydoğu illerinde yaşanan sıcak hava dalgası özellikle Şanlıurfa, Kahramanmaraş ve Adıyaman'da hayatı olumsuz etkiliyor. Termometreler, Şanlıurfa'da 47 dereceyi gösterirken, vatandaşlar tarihi Balıklıgöl çevresi gibi gölgelik alanlarda serinlemeye çalışıyor. Kahramanmaraş'ta da sıcaklıklar mevsim normallerinin üzerinde seyrediyor ve parklar gölgelik alan olarak tercih ediliyor. Adıyaman'da ise vatandaşlar Cendere Köprüsü altından geçen Kahta Çayı'na koşuyor.

ŞANLIURFA

Şanlıurfa'da sıcak hava, hayatı olumsuz etkiliyor. Kentte termometreler, özellikle Balıklıgöl çevresinde 47 dereceyi gösterdi. Vatandaşlar, serinlemek için gölgelik alanları tercih ediyor. Bazı çocuklar ise süs havuzlarında serinlemeye çalışıyor.

KAHRAMANMARAŞ

Kahramanmaraş'ta da sıcaklıklar mevsim normallerinin üzerinde seyrediyor. Termometreler 47 dereceyi gösterirken, vatandaşlar park ve bahçelerdeki gölgelik alanlara yöneliyor. Meteoroloji yetkilileri, sıcak havanın bir süre daha etkili olacağını ifade etti.

ADIYAMAN

Adıyaman'da da hava sıcaklıkları 40 derecenin üzerinde seyrederken, vatandaşlar, serinlemek için Cendere Köprüsü altından geçen Kahta Çayı'na akın etti.

METEOROLOJİ UYARIYOR

Meteoroloji yetkilileri, bölgede sıcak hava dalgasının etkisini sürdüreceğini ve vatandaşların güneşten korunmaları gerektiğini vurguladı.

Kaynak:Haber Merkezi

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.